در راستای تبیین و ترویج اصول روابط خانوادگی سالم در پیشگیری از خشونت در خانواده و نیز کاهش نا امنی و تهدید علیه بنیان خانواده پویش ملی "حرف و گفت" در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه خانواده پایه ای ترین نهاد اجتماعی به شمار می رود که اهمیت آن از جهت تامین نیازهای مادی و معنوی انسان و همچنین به عنوان بهترین بستر ایجاد آرامش، امنیت و پرورش بر کسی پوشیده نیست اظهار کرد: مهارت های ارتباطی شامل غنی سازی یک رابطه، ابراز وجود، همدلی و گوش کردن فعال، باعث بهبود کیفیت روابط و کاهش تعارض ها می شود و تحقیقات نشان می دهد که آموزش مهارت های ارتباطی به ویژه در میان زوجین و ارتقاء آن موجب بهبود روابط می شود.
دکتر سید جواد حسینی تصریح کرد: خانواده های مستحکم مناسبات ارتباطی گسترده ای با یکدیگر دارند، به طوری که تمام اعضای خانواده می توانند در خلال آن احساس احترام متقابل و شنیده شدن را تجربه کنند. یکی از بهترین راهکارهای استحکام بخشیدن به کانون خانواده افزایش مهارت شنیدن و گفتگوست.
وی تصریح کرد: در این راستا پویش "حرف و گفت" همزمان با سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود و خانواده گفتگو محور: هم بگوییم، هم بشنویم،خانواده خشونت پرهیز، اختلافات را حل کنیم،خانوده ساختار مند، جایگاه خود را در خانواده بیابیم،خانواده حمایت گر، نردبان رشد یکدیگر شویم،خانواده همدل، همدیگر را درک کنیم،خانواده همراه، همیشه کنار یکدیگر باشیم و اوقاتی برای خانواده، با یکدیگر وقت بگذرانیم از جمله عناوین این پویش در مدت زمان برگزاری آن به شمار می رود.
وی بیان کرد: گفتوگو به عنوان پادزهر و شیوهای برای پیشگیری از تعمیق تعارض و تنش و ترفندی مسالمت جویانه برای کاهش احتمال بالا گرفتن تعارض و انواع خشونتها به شمار می رود که این پویش تلاش میکند آن را به شیوههای مختلف در قالب هفت ارزش معین به خانوادهها پیشنهاد دهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار امیدواری کرد:با آگاه سازی، حساس سازی و آموزش و توانمندسازی جامعه بتوانیم قدمی در جهت رشد خانوادههای صمیمی، همدل، گفتوگو محور، حمایتگر و مسئولیت پذیر برداریم و در نهایت جامعه ای سالم، با ثبات، موفق و پویا را بیش از پیش نظارهگر باشیم.