31.jpg - 11.06 kBپنجم دی ماه مصادف با سالروز واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور«روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» نامگذاری و شعار این روز در سالجاری " همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی ملی و محلی با مردم برای کاهش ریسک مخاطرات طبیعی " تعیین شده است.

رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا گفت: هر ساله با برگزاری برنامه ها و فعالیتهای آموزشی و ترویجی متنوع در این روز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره قربانیان این فاجعه غم انگیز، زمینه ارتقاء آگاهی عمومی و شاخصهای ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم  میگردد.

رئیس اداره کاهش خطر بلایا وحوادث معاونت بهداشت دانشگاه ضمن اشاره به منشا پيدايش زمين لرزه ها خاطر نشان کرد: زمين لرزه ها توسط فرآيندهاي بنيادين و قدرتمند زمين شناختي که خارج از حيطه کنترل ما هستند، به وجود مي آيند. اين فرآيندها نسبتا غيرقابل پيش بيني بوده و در اثر فعل و انفعالات دروني و برهم کنش مواد مذاب داخلي زمين، آشوب هاي شديدي را علاوه بر بازتاب بيروني آن به وجود مي آورند.

وی افزود: برنامه ملی «ارزیابی و آموزش آمادگی خانوار در برابر بلایا» در راستای کسب آمادگی و مشارکت در برنامه های ملی هم اکنون در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجر است.

دکتر محمد رضا جویا خاطر نشان کرد: در این برنامه به جهت اینکه مادر خانوار بیشترین مراجعه را به مراکز خدمات جامع سلامت دارد، پس از ارزیابی آمادگی کل خانوار در برابر بلایا از طریق کارکنان بهداشتی، آموزشهای لازم به مادر به عنوان عضو تاثیر گذار و انتقال دهنده آموزش ها به دیگر اعضاء خانوار داده می شود.

دکتر محمد رضا جویا تصریح نمود: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای برنامه های تحول نظام سلامت، با استقرار پرونده الکترونيک و اجراي برنامه ارزيابي و آموزش خانوار در برابر بلايا  به پوشش قریب به 58 درصدی آموزش به خانوارهای تابعه دانشگاه شده است. که در همین راستا 77 درصد از خانوارهای تحت پوشش متاسفانه از آمادگی در برابر زلزله برخوردار نیستند.

وی  با بیان اینکه این برنامه از سال 1395 بطور جدی  در کلیه واحدهای بهداشتی زیر مجموعه دانشگاه اجرایی گردید خاطر نشان کرد: ارتقاء این شاخص یک عزم ملی را میطلبد که با همکاری وزارت بهداشت، کارگروه تخصصی آموزش همگانی سازمان مدیریت بحران، رسانه ها، آموزش و پرورش و سایر سازمانها باید در این زمینه اقدام کرد.

وی افزود: در این راستا، مهم ترین اقدام، ارتقاء حساسیت مردم به موضوع مقاومت سازه ای و ایمنی غیر سازه ای منازل و محل کار میباشد و از شهروندان خواست اگر هنوز پرونده الکترونیک ندارند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی در شهر و خانه های بهداشت در روستا اقدام و از خدمات بهداشتی درمانی بهره مند گردند.

 دکتر جویا  گفت: در حوزه آموزش همگانی و کاهش خطر بلایا، یک جامعه آماده، تضمین کننده پاسخ موفق به هر حادثه ای است، علیرغم اقدامات خوبی که در زمینه آمادگی سازمانها انجام شده است اما در صورت وقوع حادثه، اولین کسی که باید اقدام نماید فرد و خانواده وی هستند. در واقع، این فرد است که باید روش صحیح تخلیه از منزلش را بداند، کیف شرایط اضطراری را آماده نموده و به ایمنی سازه ای و غیر سازه ای منزل  خویش کمک کند.

وی همچنین اشاره کرد: طي چند دهه اخير استانداردهايي براي ساخت ساختمان ها در نظر گرفته شده است تا مقاومت آن ها در برابر نيروي امواج زمين لرزه افزايش يابد.

 گفتنی است کشور ایران یکی از بلاخیزترین کشورهای دنیاست که مهم ترین آنها زلزله، سیل، خشکسالی ،گرد و غبارو... هستند.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image