دوازدهمین بسیح ملی تغذیه امسال نیز طبق سالهای گذشته از 15 تا 30 دی ماه به مدت 2 هفته همزمان با کل کشور در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شعار « تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» اجرا میگردد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا یکی از اهداف این پویش را کنترل کرونا به کمک رعایت اصول تغذیه سالم برشمرد و اظهار کرد: اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی جامعه در مورد تغذیه صحیح در شرایط فعلی کرونا از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نقش بسزایی در کنترل کرونا خواهد داشت.
دکتر سید جواد حسینی خاطر نشان کرد: تغذیه سالم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل تغذیه نادرست ضعیف می شود، مقاومت بدنشان دربرابر بیماریها کمتر شده، همچنین شدت بیماری و دوره بیماری و نقاهتشان افزایش مییابد.
وی با اشاره به تاثیر تغذیه در زمان انجام واکسیناسیون گفت: تغذیه قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و باعث می شود بدن پاسخ مناسب تری به واکسن بدهد.
وی افزود: شهروندان در زمان تزریق واکسن ناشتا نبوده و سعی نمایند از مایعات، آب و غذاهای آبکی در قبل و بعد از واکسن استفاده نمایند چراکه این عمل باعث عملکرد بهتر بدن نسبت به واکسن می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر در جامعه و نقش مهم تغذیه صحیح در کنترل اضافه وزن و چاقی ، دیابت، چربی خون، بیماریهای قلبی و عروقی، پرفشاری خون، سرطان و... معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم راستا با سیاستهای کشور فعالیتهای گسترده ای را در زمینه ارتقاء امنیت غذایی گروههای آسیب پذیر، برنامه بهبود تغذیه گروههای سنی مختلف، برنامه های حمایت تغذیه ای در کودکان و مادران باردار دارای سوء تغذیه با مشارکت و جلب حمایت خیرین و با همکاری کمیته امداد امام (ره)، آموزش جامعه، مشاوره های تخصصی، و برنامه های پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در دستور کار واحدهای بهداشتی تحت پوشش دارد.
دکتر حسینی اظهار امیدواری کرد اجرای بسیج ملی تغذیه در سالجاری گامی موثر در ارتقاء سواد سلامت و افزایش اطلاعات تغذیه ای مردم منطقه به ویژه در پیشگیری و کنترل کرونا باشد.
خبرنگار: مریم مومن نژاد