رئیس گرو بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت تعادل و داشتن تنوع در برنامه غذایی روزانه می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا کمک نماید.
دکتر زهرا اباصلتی با عنایت به برگزاری طرح بسیج ملی تغذیه در سراسر کشور گفت: خانواده ها می توانند با استفاده روزانه از گروههای غذایی اصلی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات)یک برنامه غذایی متعادل و متنوع برای حفظ سلامت خود و خانواده داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه سبزی ها و میوه ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری ها ضروری است، اظهار کرد: همچنین توصیه می شود برای دریافت پروتئین که موجب تقویت سیستم ایمنی می شود، روزانه از تخم مرغ یا گوشت یا حبوبات استفاده کنید.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر این نکته که مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، روغن حیوانی و دنبه با تحریک سیستم ایمنی، موجب اختلال در مقابله بدن با کرونا می شود گفت: افراد می بایست همچنین از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک که موجب اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به کرونا می شود، خودداری کرده و مصرف فست فودها که دارای مقدار زیادی چربی و نمک می باشد را به حداقل برسانند.
دکتر اباصلتی به مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب و سایر مایعات توصیه و تاکید نمود: افراد از مصرف زیاد نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، آب میوه ها، شربت های خیلی شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند، اجتناب کنند.
وی ضمن اشاره به ضرورت مصرف روزانه شیر، ماست و پنیر کم چرب برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن از خانواده ها خواست مصرف مواد غذایی حاوی شیر و لبنیات را حتما در برنامه غذایی خانوار بگنجانند.
شایان ذکر است طرح بسیج ملی آموزش تغذیه با هدف ارتقاء سواد سلامت جامعه در خصوص نقش تغذیه سالم در ارتقاء سلامت افراد از 15 دی ماه آغاز شده و تا 30 دی ماه ادامه خواهد داشت.
خبرنگار: مریم مومن نژاد