مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سوءتغذيه ناشي از كمبود ريزمغذيها در میان کودکان و نوجوانان آسیبزا بوده و تغییر شیوههای زندگی و افزایش استفاده از غذاهای آماده و تنقلات غیرسالم موجب کاهش ریزمغذیها در بدن این گروههای سنی میشود.
دکتر محمد احمدیان در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: بررسيهاي اخير نشان ميدهد که در ايران يكي از مشكلات تغذيهاي، سوءتغذيه ناشي از كمبود ريزمغذيهایی از جمله آهن، يد، روي، ويتامين A و D بهویژه در میان کودکان و نوجوانان بوده که این امر موجب کاهش سیستم ایمنی بدن و احتمال افزایش ابتلا به بیماریها، کاهش قدرت فراگیری، کوتاه ماندن قد و اختلال در رشد و بلوغ میشود.
وی اضافه کرد: همچنین كم شدن آستانه تحمل، اختلال در نشانههای بلوغ، ریزش مو، ریشه شدن اطراف ناخنها، زخم شدن گوشه لبها هم از دیگر عوارض و نشانههای كمبود ریزمغذیها از جمله روی، مس و آهن در دانشآموزان بوده است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تغییر شیوههای زندگی و افزایش استفاده از غذاهای آماده و تنقلات غیرسالم (از نظر وجود ریزمغذیها) از جمله استفاده از ساندویچهای آماده، سوسیس و كالباس، بیسكویت و كیكهای آماده و نوشابه، موجب کاهش ریزمغذیها در بدن کودکان و نوجوانان میشود، خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان بايد مواد معدني و ويتامينهاي مورد نيازشان را با تغذيه از مواد طبيعي مانند شير و ديگر لبنيات، ميوه و سبزيجات تازه و همچنین مواد پروتئيني مانند مرغ، ماهي، گوشت، تخممرغ، نان سبوس دار و غلات به دست بياورند.
دکتر احمدیان تأکید کرد: استفاده از قندهای طبیعی همچون خرما و كشمش و نیز گنجاندن گوشت سفید بهویژه ماهی در رژیم غذایی هفتگی از جمله راههای تأمین ویتامینها و عناصر مورد نیاز بدن كودكان و نوجوانان بوده است.