125.jpg - 9.35 kBرئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس در ایام امتحانات دارد، گفت: تغذیه خوب باعث تقویت و بهبود عملکرد ارگان ‌های مختلف بدن شده و بهتر است در ایام امتحانات طبق یک برنامه صحیح و مناسب غذایی هر ۶ گروه غذایی اصلی در حد متعادل مصرف شود.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: يادگيری با هدف بهتر زيستن، یا هم زیستن، بهتر انجام دادن و بهتر آموختن صورت می‌پذیرد، اما در این مسیر ممکن است که با موانعی همچون استرس و تغذیه نامناسب مواجه شویم و باید از راه حل درست در جهت غلبه بر این موانع استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی، استراحت، خواب راحت، تغذیه سالم، تمرکز فکری، مثبت‌اندیشی و آرامش 7 راهکار درست و اساسی برای مقابله با استرس شب امتحان بوده است، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم که شب امتحان به شب اضطراب تبدیل نشود باید حتی‌المقدور برای صبح امتحان فرزندتان صبحانه مناسبی آماده کنید و به هیچ وجه او را گرسنه به جلسه امتحان نفرستید، در شب امتحان، آرامش لازم را برای دانش‌آموزان برقرار کنید، ضمن اینکه عسل، کشمش و خرما، جزو منابع غذایی هستند که می‌توانند کالری مناسبی را در روزهای امتحان به دانش‌آموزان منتقل کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه محیط خانواده، باید دور از تنش‌های عاطفی و مشاجره باشد، خاطرنشان کرد: در ایام امتحانات باید رفت‌وآمدها و میهمانی‌های خانوادگی تعطیل یا محدود شود و در کنار آن محیط فیزیکی آرام و بی‌سروصدایی برای مطالعه دانش‌آموزان فراهم گردد.

دکتر اباصلتی افزود: استراحت و خواب دانش‌آموزان توجه کافی داشته باشید، زیرا هنگام امتحانات، دانش‌آموزان نیاز به حمایت عاطفی و اطمینان بخش بیشتری دارند؛ همچنین از توقعات بی‌جا و فشار بیش از حد برای مطالعه خودداری کرده و در صورتی که فرزندتان از موفقیت در یکی از امتحانات رضایت خاطر نداشت، او را مورد حمایت قرار دهید و از سرزنش او خودداری کنید و این نکته بسیار مهم هم قابل توجه بوده و آن اینکه باید از حبس کردن دانش‌آموز در اتاق برای مطالعه خودداری کرده و به او اجازه استراحت و تفریح لازم داده شود.

وی گفت: انتظارات بالا و بیش از حد توانایی فرزندمان، می‌تواند در ایجاد اضطراب و شدت آن مؤثر باشد، پس انتظارات خود را تعدیل کرده و از مقایسه فرزندان با یکدیگر و با دیگران نیز پرهیز شود.

 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که کربوهیدرات‌ها، مرکبات، اسفناج، روغن ماهی، پسته و بادام از جمله غذاها و خوارکی‌های مفید و ضد استرس به شمار می‌رود، تأکید کرد: تمام کربوهیدرات ها در مغز باعث افزایش ترشح ماده شیمیایی سروتونین می‌شوند، ویتامین C موجود در مرکبات می‌تواند سطح هورمون ایجاد کننده استرس را پایین آورد، اسفناج دارای مقادیر قابل توجهی منیزیوم است که در تعدیل کردن سطح کورتیزول خون بسیار مؤثر است، روغن ماهی اسید چرب امگا- 3 هم مفید است، پسته هم باعث کنترل میزان ترشح هورمون آدرنالين می‌شود و بادام هم سرشار از ویتامین‌های موردنیاز بدن است.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image