معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضمن برشمردن برنامه ها و اقدامات لازم برای اصلاح و رفع چالش های موجود در حوزه بهداشت کشور،از مهمترین این اقدامات را تلاش و اهتمام در تغییر روند کاهشی رشد جمعیت کشور و اصلاح زیرساخت های نظام شبکه بهداشت بویژه در بحث سامانه های الکترونیک عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر کمال حیدری در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی که در سالن شهید سلیمانی مجتمع شهدای سلامت برگزار شد با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت و باروری در کشور طی سال های گذشته کاهش یافته است و این امر از دغدغه های مهم رهبر معظم انقلاب است تصریح کرد: در حال حاضر میانگین سنی کشور در حال افزایش است و طی 45 سال گذشته این شاخص ده سال بیشتر شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از سوی دیگر سن ازدواج نیز در کشور افزایش یافته است خاطر نشان کرد: باید با توسعه مراکز آموزشی و فرهنگ سازی نسبت به مقوله افزایش جمعیت و توانمندی زوجین برای دوام زندگی و جلوگیری از طلاق اقدام کرد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از دوره پنجره جمعیتی تصریح کرد: دوره پنجره دوره شکوفایی هر کشور است و تمامی کشورهای پیشرفته دنیا، 35 درصد از رشد خود را در این دوران کسب کرده اند و باید از این فرصت بهترین استفاده را نمود.
دکتر کمال حیدری با بیان اینکه 76 درصد بار بیماری ها به بیماری های غیر واگیر اختصاص دارد خاطر نشان کرد: بیماری های غیر واگیر سالانه بیش از 446 هزار میلیارد تومان بار مالی به کشور وارد می کند و لازم است در این زمینه برنامه ریزی و مداخله های لازم را انجام داد.
وی با بیان اینکه طی سال های 95 تا 1400 میزان ابتلا به دیابت 4 درصد و ابتلا به فشار خون 7 درصد افزایش یافته است خاطر نشان کرد: بهترین راهکار برای بهبود وضعیت سلامت جامعه، گسترش خدمات بهداشتی، افزایش پوشش خدمات مراقبتی و افزایش دانش مردم است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی و کم تحرکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر محسوب می شود تصریح کرد: در حال حاضر حدود نیمی از جوانان(18 تا 45 سال) تحرک کافی را ندارند که آسیب های ناشی از آن در سال های آینده نشان داده می شود.
دکتر حیدری با بیان اینکه گسترش برنامه های غربالگری می تواند نقش موثری در شناسایی زودهنگام بیماری و ارتقاء سلامت جامعه داشته باشد خاطر نشان کرد: در این راستا می توان از ظرفیت خیران سلامت و از مراکز غربالگری سرطان نیز به شکل مطلوبی استفاده کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 59 درصد از پست های حوزه بهداشت بلاتصدی است خاطر نشان کرد: با وجود اختصاص 33 درصد از پست های وزارت بهداشت به حوزه بهداشت ، 50 درصد از نیروهای قراردادی وزارت بهداشت به این حوزه اختصاص دارد.
دکتر حیدری تصریح کرد: نظارت بر زیر مجموعه و مدیریت منابع و مصارف در شبکه ها و زیر مجموعه آنها، استفاده بهینه از اعتبارات برنامه ای حوزه بهداشت، برگزاری کلاس های آموزش تکمیلی در ابتدای ورود پرسنل و دانش آموختگان ، تشکیل و تقویت جلسات کمیته سلامت و امنیت غذایی در استانداری ها، تکمیل پروژه های نیمه تمام و بهره برداری از ظرفیت خیرین سلامت و انسجام بین انجمن ها و بهره مندی از سرمایه اجتماعی حاصل شده، جدیت در اجرای برنامه قانون صیانت از جوانی جمعیت، آمادگی برای برنامه پزشکی خانواده، تعامل و ارتباط با نمایندگان و مسئولین استانی و محلی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.