مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزانه به 3500 تماس مردمی با سامانه 191 پاسخ داده می شود که نسبت به هفته گذشته 25 درصد افزایش داشته است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: از مجموع تماسهای روزانه مردم با سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد 2 هزار مورد در خصوص واکسن، 800 مورد در خصوص بیماری و 700 مورد مابقی هم در خصوص سایر موضوعات مرتبط با کرونا بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین سؤالات مردم در خصوص شرایط دریافت دُز سوم واکسن کرونا با توجه به شیوع بیماری و ابتلای اطرافیان بوده است، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون افرادی که به کرونا مبتلا شده اند در صورت علامتدار نبودن پس از دو هفته و در صورت علامتدار بودن پس از یک ماه انجام شود و اگر هم ریه درگیر بود تا 10 هفته باید در انجام واکسن تأخیر ایجاد شود.
دکتر اباصلتی تصریح کرد: به عموم مردم توصیه میشود که قبل از مراجعه به مراکز واکسیناسیون و دریافت واکسن با سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تماس بگیرند و از کارشناسان مستقر در پشت خطوط این سامانه تلفنی راهنمایی لازم را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه در این روزها واکسیناسیون گروه سنی 9 تا 12 سال هم در کنار واکسیناسیون افراد بالای 12 سال در تمامی مراکز انجام میشود، بیان کرد: در تماسهای روزانه با سامانه 191 در خصوص واکسن 9 تا 12 سالهها زیاد سؤال میشود که در پاسخ میگوییم واکسنهای مناسب برای این گروه سنی سینوفارم و پاستوکووک هستند و این واکسنها به کودکان 9 تا 12 سال تزریق میشود.
مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای دُز سوم واکسن کرونا اگر دُز سوم همان واکسنی که در دُزهای اول و دوم مورد استفاده قرار گرفته موجود بود میتواند مورد استفاده قرار بگیرد، اما اگر هم بخواهد متفاوت با آن باشد واکسن اسپایکوژن توصیه میشود.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که بهترین واکسن در دسترسترین واکسن است، تأکید کرد: واکسنهای پاستوکووک پلاس و اسپایکوژن که هر دو پروتئینی هستند برای دُز سوم مناسبترین واکسن هستند هر دوی این واکسنها پروتئینی بوده و میزان اثربخشی یکسانی دارند و اینگونه نیست که بگوییم این نوع از آن نوع بهتر است.
وی با بیان اینکه مادران باردار در صورت داشتن هرگونه علائمی به پزشک مراجعه کنند و نباید تأخیر در انجام این کار بسیار مهم و حیاتی ایجاد نمایند، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون مادران باردار تنها در مراکز بهداشتی که پرونده دارند انجام میشوند تا ضمن تزریق واکسن، چکابهای موردنیاز آنها هم صورت پذیرد، واکسیناسیون مادران بادار به دلیل خاص بودن شرایطشان در مراکز واکسیناسیون کرونا انجام نمیشود و از این گروه از مادران میخواهیم که به این مراکز جهت دریافت واکسن مراجعه نکنند.