57.jpg - 5.23 kBمسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حمایت از زوجین نابارور راهی برای خروج از بحران جمعیت اظهار کرد: از ابتدای طرح حمایت از زوجین نابارور تاکنون بیش از 10 هزار خدمت ارائه شده است.

فریده فرخی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: حل مشکل ناباروری زوجین، نه تنها به افزایش نرخ رشد باروری و ارتقای سلامت جسمی آنان کمک خواهد نمود، بلکه سبب خواهد شد تا سلامت زوجین نابارور و خانواده های آنان در سایر  ابعاد سلامت مانند ابعاد  اجتماعی، روانی و معنوی ارتقاء یابد.

وی در خصوص دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت در این خصوص  تصریح کرد: از شهریور سال ۱۳۹۹، بر اساس تبصره ۱۶ قانون بودجه وزارت بهداشت و بانک مرکزی، دستورالعملی تدوین شد که به افراد دارای مشکلاتی مانند بیماری‌های صعب‌العلاج، سرطان و ناباروری تسهیلات قرض الحسنه 4 درصد اعطا شود .بودجه اولیه از طریق بانک‌های عامل در استان‌ها سهمیه‌بندی شده و در هر استان و دانشگاه علوم پزشکی بر حسب جمعیتش تقسیم و توزیع  می شود. در این سه گروه افراد می‌توانند تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام( برحسب خدمات درمانی مورد نیاز )دریافت کنند.

وی با تاکید بر شرایط لازم برای اعطای تسهیلات اذعان کرد: بر این اساس زوجین نابارور دارای معرفی نامه از مراکز درمانی ناباروری واجد شرایط به بانک معرفی می شوند. تا نسبت به دریافت تسهیلات اقدام نمایند.  

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: از آنجایی که خدمات ناباروری‌ پوشش بیمه‌ای دارد،  تسهیلات فقط به کسانی اعطا می‌شود که از بسته‌های اهدا مانند اهدای تخمک و جنین رحم جایگزین و یا افرادی که چندبار IVF شده و نتیجه نگرفته اند استفاده نمایند. البته افراد حتی اگر خدمات درمانی‌شان را در شهر دیگری دریافت می‌کنند، با گرفتن معرفی‌نامه از همان مرکز، باید وام‌شان را از شهر محل سکونت خودشان دریافت کنند.

فریده فرخی در مورد سقف تسهیلات برای هر زوج تاکید کرد: میزان کلی اعتبارات برای اعطای تسهیلات مشخص بوده و هر زوج فقط یکبار می‌تواند از آن  استفاده کند. وظیفه معرفی متقاضی به بانک عامل در سقف کلی سهمیه‌ استان و سقف فردی تسهیلات برای متقاضی بر عهده نمایندگان وزارت بهداشت است. همچنین بازپرداخت اقساط تسهیلات حداکثر ۶۰ ماهه (۵ سال) با نرخ کارمزد ۴ درصد در سال است.

مسئول امور مامایی معاونت درمان در مورد روند دریافت تسهیلات از مراجع ذی صلاح خاطرنشان کرد: در اعطای این تسهیلات نیازی به اخذ پیش فاکتور بیمارستان یا تجهیزات از متقاضی نیست و بانک‌های عامل مکلف به رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه بانکی در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه است. بر این اساس کلیه زوج‌های نابارور به شرط دارا بودن بیمه پایه مشمول این دستورالعمل هستند. البته شرایط دریافت این وام هم این است که سن خانم کمتر از ۴۵ سال باشد، فرد دارای تابعیت ایرانی باشد و شرایط بانک را اعم از ضامن و … تامین کند.

فریده فرخی با اشاره به شرایط کنونی کرونا و لزوم کاهش تردد افراد متقاضی بیان کرد:به منظور کاهش تردد زوجین به ویزه در بحران کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقرر شده است فرم برنامه درمانی بیمار توسط پزشک که الزاما باید متخصص زنان و ترجیحا متخصص نازائی باشد تکمیل و ممهور شده و سپس توسط  همان مرکز ناباروری که بیمار تحت درمان می باشد همراه با سایر مدارک مورد نیاز به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ارسال گردد و پس از بررسی در صورت احراز شرایط، زوجین مشمول ثبت‌نام می‌شوند.

وی افزود: معرفی افراد متقاضی به بانک عامل بر اساس لیست انتظار بوده و انجام امور دریافت وام طبق شرایط بانک عامل است. باید توجه کرد که افراد بعد از دریافت هر خدمت در سامانه‌ های مربوط به بیمه‌ها و وام وزارت بهداشت ثبت می‌شوند.

در حال حاضر در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک مرکز درمان ناباروری دولتی به نام میلاد در بیمارستان امام رضا (ع) و4 مرکز درمان ناباروری خصوصی (نوین، ارمغان ، رضوی ، رایان ) در حال فعالیت می باشدو از ابتدای طرح حمایت از زوجین نابارور تاکنون بیش از 10 هزار خدمت ارائه شده است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image