62.jpg - 5.07 kBرییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خانم‌ها اگر می‌خواهند که یک بارداري و زايمان ايمن داشته باشند باید 3 اصل بسیار مهم برنامه غذایی مناسب، رساندن وزن به محدوده BMI طبیعی و مصرف روزانه یک عدد قرص اسید فولیک را رعایت کنند.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: تغذیه سالم در دوران قبل از بارداری تأثیر زیادی بر روند بارداری بی‌خطر دارد، به‌طوری که تغذیه نامناسب در دوران بلوغ و حتی کودکی می‌تواند رشد و نمو را تحت تأثیر قرار دهد و با توقف رشد قدي و یا رشد محوطه لگن در دختران موجب محدود شدن فضاي لگن شود.

وی تصریح کرد: رژیم لاغري طولانی مدت می‌تواند موجب آمنوره (عدم قاعدگي) و در نهايت کاهش شانس باروری شود؛ همچنين کمبود مواد مغذی در دوران قبل از بارداری می‌تواند موجب کاهش ذخایر مواد مغذی و تأثیر منفی بر باروري شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ميزان ذخاير چربي بدن قبل از بارداری به‌طور مؤثری بر قابلیت باروري تأثیر دارد، خاطرنشان کرد: افراد با ذخاير چربي كمتر از 17 درصد وزن بدن اغلب قاعدگی ندارند و آنهایی كه چربی بدنشان كمتر از 22 درصد است، با اختلال در تخمك‌گذاری مواجه‌ هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: داشتن برنامه غذایی مناسب همراه با رعایت 3 اصل تعادل، تناسب و تنوع یعنی در روز به مقدار کافی، متناسب و به شکل متنوع از انواع مواد غذایی در گروه‌های غذايي اصلی استفاده شود، باید قبل از باردار شدن تا حد امکان وزن خود را به محدوده BMI طبیعی رساند و در صورتی که BMI فرد کمتر از 18.5 یا بالاتر از 25 باشد باید رژیم غذایی متناسب برای او در نظر گرفته شود و بهتر است تا رسیدن به وزن مطلوب، بارداری خود را به تأخیر اندازد و اینکه ترجیحاً از 3 ماه قبل از آغاز بارداری تا پایان دوران بارداری روزانه یک عدد قرص اسید فولیک مصرف نماید، زیرا مصرف اسید فولیک قبل از بارداری، از تولد نوزاد مبتلا به نقص لوله عصبی پیشگیری می‌کند.

دکتر اباصلتی با تأکید بر اینکه بهتر است از بارداری قبل از 18 سالگي اجتناب گردد، گفت: معمولاً در اين سنين ذخایر بدن زن جوان ناكافي است و در صورت بارداري، مادر علاوه بر مشکل تأمین سلامت خود با مسئله تأمين مواد مغذی برای رشد جنین مواجه می‌شود.

وی افزود: در صورت وجود كم‌خوني قبل از بارداري بهتر است درمان صورت پذيرد و بسته به شدت آنمي ميزان مصرف مكمل آهن متفاوت است، ضمن اینکه استفاده از منابع غذایی غنی از آهن در هنگام درمان كم‌خوني ضروري است.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image