مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز برنامه های ویژه نظارتی بهداشت محیط در واحدهای زیر پوشش این دانشگاه خبر داد.
مهندس علی اصغرحسنی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه سالانه در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروزی میلیون ها زائر بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به مشهد وارد میشوند خاطر نشان کرد: بر این اساس و با توجه به شیوع کرونا در کشور نظارت بر روی اماکن حساس مانند (رستوران ها، فست فودها، پایانه های مسافربری، اماکن بین راهی، مهمان پذیرها، استخرها، فرودگاه، راه آهن و موارد مشابه) انجام می شود.
وی تصریح کرد: در این مدت 250 تیم نظارتی در قالب حدود 500 بازرس و کارشناس در روزهای خاص و تعطیلات پایان سال فعال خواهند بود.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در برنامه های نظارتی اقداماتی از جمله نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا، نمونه برداری از مواد غذایی، بررسی سلامت فضای فیزیکی، تجهیزات ، وضعیت واکسیناسیون و بهداشت فردی کارکنان مورد بررسی قرار می گیرد و در اماکنی مانند نانوایی ها میزان نمک و جوش شیرین نیز ارزیابی می شود.
مهندس حسنی افزود: در رستوران ها و فست فودها کیفیت مواد اولیه از نظر میکروبی بررسی و برخی از نمونه ها به آزمایشگاه ارسال میشود.
وی با بیان اینکه هماهنگی های لازم با قوه قضاییه برای رسیدگی راحت و سریع به پرونده های بهداشتی در ایام خاص انجام شده است، اذعان کرد: بالغ بر154 هزار امکنه در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد که حدود 81 هزار آن اماکن عمومی مانند رستوران ها، واحدهای اقامتی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی هستند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت به دیگر برنامه های نظارتی اشاره و بیان کرد: پرسنل بهداشت محیط در این ایام از شهرستان ها، اماکن بین راهی، مناطق ییلاقی، مناطق فرهنگی و تاریخی نیز بازدید و شرایط بهداشتی مکان ها را مورد ارزیابی قرار می دهند.
مهندس حسنی در ادامه خاطرنشان کرد: در نوروز سال گذشته بالغ بر 16 هزار و 112 بازدید از اماکن مختلف در شهرستانها و مشهد انجام شد و 5 هزار و 131 مورد به مراجع قضایی ارجاع داده شدند که منجر به پلمب 201 واحد گردید.
وی از شهروندان خواست مواد غذایی خود را از اماکن معتبر تهیه نمایند و به تاریخ تولید و انقضا توجه نمایند. همچنین در مورد آجیل ها سعی شود از آجیلهای مخلوط خریداری نشود زیرا در بیشتر آنها محصولات بی کیفیت مخلوط است.
مهندس حسنی خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند شکایات بهداشتی خود را از طریق سامانه گویای ۲۴ ساعته ۱۹۰ اعلام نمایند.
خبرنگار: مریم مومن نژاد