رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه ها و سبزیها، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیر و لبنیات) ضروری است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن، تامین می شود بنابراین توصیه می گردد افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا را مصرف کنند که این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است.
وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان صرف غذا در دفعات کمتر مثلا" ۲ بار در روز نیز اشکالی ندارد و به شرایط جسمی و توانایی فرد بستگی دارد، اذعان کرد: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر، ماست و پنیر) میوه ها، سبزیها، نان و غلات (مانند برنج و نان) در هنگام افطار توصیه و تصریح کرد: نکته مهم شستشو کامل و ضد عفونی نمودن سبزی مصرفی است که در این دوران باید بیش از پیش به آن توجه نمود علاوه بر آن مصرف شیر گرم، فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
دکتر اباصلتی بیان کرد: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیم است) و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود. وی افزود: استفاده از سبزیها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر و برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند و مانعی است برای بروز یبوست، توصیه می شود.
وی در خصوص وعده سحری گفت: توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف (سبزی خوردن) مصرف شود سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، اظهار کرد: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند، انواع میوه را که حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن است باید در وعده افطار یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی ها، حبوبات، غلات، نان های سبوس دار، میوه هایی با پوست بخصوص سیب ،گلابی، آلو و میوه های خشک در بین وعده های غذایی بیشتر استفاده شود این غذاها به آهستگی هضم و باعث می شوند احساس گرسنگی کمتری کنید.
وی گفت: توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن مورد استفاده قرار گیرد.