رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزه گرفتن روزه اولیها با رعایت نکات ساده تغذیهای امکانپذیر است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مهمترین نکته تغذیهای برای روزه اولیهایی که هنوز عادت به ترک چند ساعته خوردن و آشامیدن ندارند، پخت غذاهای دیر هضمتر همچون برنج، نان، سیب زمینی، انواع مغزها و کربوهیدراتها برای سحری بوده تا در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنند؛ در کنار آن می توان از غلات و حبوبات، میوه و سبزیجات نیز استفاده کرد.
وی با بیان اینکه خوردن غذاهای فست فودی همچون پیتزا، ساندویچ و غذاهای پرچرب و شیرین را در وعدههای سحری و افطار و تنقلات غیر ضروری در وعده افطار حذف شود، خاطرنشان کرد: در مقابل مصرف خوراکیهای مغذی برای بدن روزه اولیها استفاده از خرما در وعدههای افطار و سحر، حلیم در وعده افطار و نوشیدنیهای سنتی مثل عرقیجات کاسنی، نعناع، تخم شربتی و کاسبی در افطار و سحر به منظور رفع تشنگی و عطش توصیه میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روزه اولیها در هنگام سحر باید از نوشیدن زیاد چای اجتناب کنند، زیرا این عمل باعث دفع زیاد نمکهای معدنی بدن میشود و فرد دچار اختلال در بخش گوارشی خواهد شد.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که نوجوانان باید در نظر داشته باشند که در فاصله افطار تا سحر زیاد پرخوری نکنند و تنها موادی که برای رشد آنها لازم است را استفاده کنند، تأکید کرد: در خصوص مواد مورد نیاز برای افطار روزه اولیها باید بگوییم بهتر است که افطار حتماً با نوشیدن مایعات گرم مثل شیر و یا آب باشد تا معده آمادگی پذیرش غذا را داشته باشد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان سحری باید مانند وعده ناهار در نظر گرفته شود و همچون یک وعده کامل باشد تا بدن دچار کمبود نشود، گفت: والدین با رعایت سبک تغذیه صحیح برای نوجوانان و توجه به سلامت جسم و روح روزه اولیها میتوانند مشوق خوبی برای آنها در روزهداری امسال و سالهای آینده باشند.