رئیس گروه بیماری های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۹۶ درصد از کودکان واجد شرایط در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، واکسن سرخک را دریافت کردهاند و حدود چهار درصد به دلایلی این واکسن را دریافت نکردهاند.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا گفت: هم اکنون تمامی کودکان کشور علیه بیماری های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخچه، اوریون، سل و هپاتیت B به صورت رایگان در مراکز جامع خدمات سلامت واکسینه میشوند.
وی با تاکید براینکه در موارد همهگیری بیماری سرخک ممکن است بین یک تا پنج درصد مرگ در بیماران رخ دهد، افزود: راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطرههای تنفسی است و این ویروس مسریترین عامل عفونی شناخته شده است.
وی ادامه داد: اگر فردی مبتلا به بیماری سرخک در اتاق در بستهای باشد و بعد از ۱۰ دقیقه از اتاق خارج شود، امکان ابتلا فردی که پس از او به اتاق وارد میشود و از ایمنی کافی برخوردار نیست، وجود دارد.
رئیس گروه پیشگیری از بیماری های واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وی بیان کرد: واکسیناسیون در تمامی نقاط کشور به صورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشتی انجام می شود و در این برنامه هیچ تفاوتی میان افراد ایرانی و غیر ایرانی وجود ندارد.
دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه بیماری های ویروسی به طور معمول خود محدود شونده هستند، گفت: بیماری های ویروسی زمانی که فرد مبتلا به بیماری های زمینه ای باشد و یا واکسن دریافت نکرده باشد به شکل شدید بروز می کنند و در بیماری سرخک با علایمی مانند تب، قرمزی چشم و بثورات چشمی بروز می کند.
وی با بیان اینکه استفاده مداوم از مایعات و کاهش تب بدن از جمله راهکارهای درمانی بیماری سرخک است تصریح کرد: در مجموع می توان گفت که بیماری سرخک درمان ویژه ای ندارد و براساس عوارض بیماری درمان انجام می شود و مرگ و میر ناشی از سرخک 5 تا 10 درصد است و بیشتر گروه سنی زیر 5 سال درگیر این بیماری می شوند.