مسئول سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پاسخگویی کارشناسان این سامانه تلفنی به 250 تماس مردمی در هر روز خبر داد.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو وب دا، با بیان اینکه در وضعیت کنونی تأکید بسیار بر تزریق دُز سوم واکسن داریم، عددی که در حال حاضر آمارش بسیار پایین است، خاطرنشان کرد: تزریق دُز سوم بر افزایش ایمنی فرد و جامعه کمک بسیار میکند و نباید بیتفاوت از کنار این موضوع بسیار مهم بگذریم.
وی با بیان اینکه بخش دیگری از سؤالات مردم در خصوص زمان مناسب تزریق واکسن در ماه مبارک رمضان و منافات آن با روزهداری است اظهار کرد: واکسیناسیون کرونا در روزهای این ماه مبارک در دو نوبت صبح و پس از افطار انجام میشود، واکسیناسیون منافاتی با روزهداری ندارد و موجب ابطال روزه نمیشود، پس اگر کسی در نوبت صبح قصد دریافت واکسن داشت منعی ندارد، اما اگر کسی که احساس ضعف دارد بهتر است که این کار را پس از افطار انجام دهد.
مسئول سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مراقبتهای ویژه در جمعهای شلوغ به خصوص در شبهای پرفضیلت قدر، گفت: از مردم میخواهیم که در زمان حضور در مراسم احیا از قرآن، مفاتیح، مهر، سجاده و چادر شخصی استفاده کنند و ترجیحاً در مکانهای روباز حضور یابند و اگر هم در مکانهای مسقف هستند تهویه مناسب را مد نظر قرار دهند، ضمن اینکه استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی برای هر دو مکان روباز و مسقف بسیار مورد تأکید است.
مسئول سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: عادیانگاری، عدم توجه به رعایت قرنیطنه و کم و بیتوجهی به رعایت نکات بهداشتی به وضوح مشهود بوده و از مردم میخواهیم که کرونا جدی بگیرند و تصور نکنند که این بیماری پایان یافته و به وضعیت عادی قبل از کرونا بازگشتهایم.
دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: کسانی که هرنوع علائم مشکوکی دارند در جمعهای عمومی و مراسمهای احیاء شب قدر حاضر نشوند و از این افراد میخواهیم هر نوع علائم را جدی بگیرند و بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و تا زمان بهبودی کامل در قرنطینه بمانند تا برای خودشان و دیگران مشکل ایجاد نشود.