255.jpg - 4.72 kBمدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: مراقبت های بارداری در سه حوزه پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از بارداری به صورت رایگان به مخاطبان ارائه می شود.  

دکتر محمد احمدیان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تامين سلامت بانوان به عنوان ركن اساسي هر خانواده در راستاي تامين سلامت ساير اعضاء خانواده و جامعه است، عنوان کرد: مراقبت هاي بهداشتي براي زنان در مقاطع گوناگون به خصوص دوران بارداري اهميت خاصی پيدا مي كند.

وی با اشاره به اینکه بارداري يك امر طبيعي است ولي به علت تاثير بارداري بر روي اعضاي مختلف بدن، فاصله بيماري و سلامت در اين دوران كم مي شود، ابراز کرد: از ديدگاه بهداشتي، چون مادران به علت فرآيند بارداري و زايمان در معرض خطر هستند يكي از اصلي ترين دريافت كنندگان خدمات بهداشتي را تشكيل داده و داراي اولويت مي باشند.

دکتر احمدیان با بیان اینکه به منظور داشتن مادراني سالم لازم است نه تنها از دوران كودكي كه از دوران جنيني و قبل از آن برنامه ريزي نمود، بیان کرد: لذا هر خانمي بعد از ازدواج و تصميم به بارداري لازم است يكسري خدمات مراقبتي ضروري را به منظور حفظ سلامت خود و جنين دريافت نمايد.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مجموعه ای از مراقبت ها ویژه بانوانی که خواهان بارداری هستند ارائه می شود، گفت: اين مراقبت ها به شناسايي، كنترل و درمان بسياري از بيماري هايي كه بارداري مي تواند باعث عود يا تشديد آنها شود، منجر شود و در نهايت مي تواند به سلامتي مادر و نوزاد بيانجامد.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلي مراقبت هاي پيش از بارداري، ايجاد يك بارداري بدون خطر، حفظ و تأمين سلامت مادر و جنين است، عنوان کرد: اين خدمات شامل معاينات پزشكي، انجام برخي آزمايشات ،ارائه آموزش ها و توصيه به مصرف اسيد فوليك و غیره مي باشد، خانم هايي كه تصميم به بارداري دارند حداقل از 3 ماه قبل از بارداري مي توانند با مراجعه به مراكز بهداشتي درماني از اين خدمات رايگان كه توسط پزشك و ماما ارائه مي شود بهره مند شوند.

دکتر احمدیان با بیان اینکه مراقبت هاي دوران بارداري شامل 5 مراقبت اساسي مي باشد، عنوان کرد: قبل از پاندمی کرونا این مراقبت ها در 8 مرحله انجام می شد اما بعد از شیوع بیماری کرونا میزان مراقبت های حضوری در تعداد محدودتر و با کیفیت بالاتر ارائه می شود؛ كه در صورت طبيعي نبودن وضعيت مادر تحت مراقبتهاي ويژه نيز قرار مي گيرد.

وی ادامه داد: اين مراقبتها شامل اخذ شرح حال ، بررسي سوابق بارداري قبلي و بيماري ، انجام دو بار آزمايش در زمانهاي تعيين شده، ارجاع جهت انجام سونوگرافي در زمانهاي مشخص ، حذف انجام سونوگرافي هاي غير ضروري، انجام معاينات پزشكي ، ارائه آموزشها و توصيه ها، ارائه توصيه هاي تغذيه اي باتوجه به وزن گير ي مادر و..... مي باشد .

مدیر سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه توجه به علايم خطر دوران بارداري بسيار مهم و حياتي مي باشد، عنوان کرد: در صورت بروز هر يك از علايم خطر بايستي سريعا بدون فوت وقت به نزديكترين مركز درماني مراجعه نمود، اين علايم خطر  شامل تنگي نفس و تپش قلب ،كاهش يا نداشتن حركت جنين، درد و ورم يكطرفه ساق و ران، خونريزي يا لكه بيني، درد شكم و پهلوها و يا درد سر دل، تب و لرز، ورم دستها و صورت يا تمام بدن، سردرد و تاري ديد،  افزايش وزن ناگهاني( يك كيلوگرم بيشتر در هفته) عفونت، ابسه و درد شديد دندان،  سوزش و درد هنگام ادرار كردن، استفراغ شديد و مداوم يا خوني است.

دکتر احمدیان با اشاره به اینکه مادران پس از زایمان نیز نیازمند دریافت مراقبتهای بهداشتی هستند، گفت: با انجام زايمان و گذر از اين دوران پر خطر،  بسياري از خانواده ها تصور مي كنند كه نگراني ها وخطرات پايان يافته است . در صورتي كه مادر حداقل تا 66 روز پس از زايمان نياز به توجه ويژه دارد.

وی با اشاره به اینکه مادران پس از زایمان در معرض خطر عفونت ، خونريزي و افسردگي پس از زايمان، وساير مواردي كه مي تواند جان مادر را تهديد نمايد قرار دارد، بیان کرد: به همين منظور لازم است جهت دريافت حداقل سه بار مراقبت پس از زايمان به مراكز بهداشتي درماني ويا خانه هاي بهداشت ( در روزهای 1تا 3 و 16 تا 11 و 22 تا66 پس از زايمان )مراجعه نمايند.

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image