مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: تمام ارکان جامعه به عنوان شرکای سلامت در تامین و ارتقا سلامت نقش بی بدیل دارد و تحقق انسان سالم به عنوان محور توسعه در بهداشت و درمان با شروع طراحی نظام شبکه بهداشت و درمان صورت گرفته است.
دکتر محمدحسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در راستای عدالت اجتماعی در استفاده از امکانات بهداشتی و درمانی، ارایه خدمات بهداشتی تا دور دست ترین روستاهای بالا 600 نفر تحت عنوان خانه های بهداشت ارایه می شود و پایگاه های سلامت نیز در نقاط مختلف شهری مشغول ارایه خدمت بهداشتی به مردم هستند، خاطر نشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر 5 سال یک بار براساس رشد جمعیتی نیازها ارزیابی می شود و بر این اساس، برنامه ریزی در خصوص تاسیس خانه های بهداشت و پایگاه های بهداشتی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه مراکز جامع خدمات سلامت نیز برای جمعیت 4 تا 10 هزار نفری فعال و در خدمت عموم مردم قرار دارد. بیان کرد: در شهرهای بزرگ همچون مشهد به ازای هر 40 تا 50 هزار نفر و در شهرستان ها هر 15 تا 30 هزار نفر یک مرکز جامع خدمات سلامت فعال و خدماتی همچون مراقبت بهداشتی، پزشکی و دندان پزشک خدمات سرپایی و پیگیری بیماران را ارائه می دهند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین هدف در حوزه بهداشتی، آموزش خود مراقبتی به عموم مردم است، گفت: در اپیدمی کرونا مشخص شد بیماران زمینه ای با وخامت حال بیشتری روبرو می شوند از همین تشکیل پرونده الکترونیک و استفاده از مراقبت های بهداشت در حفظ سلامتی فرد در اولویت قرار گرفت.
دکتر درخشان با بیان اینکه درحال حاضر امید به زندگی از 56 سال به 75 سال در کشور رسیده است و در حوزه بهداشتی ارائه مراقبت های پیشگیرانه در راستای بهبود کیفی زندگی افراد به خصوص در دوران سالمندی مورد توجه است عنوان کرد: ارائه مراقبت های بهداشتی به مادران باردار و کودکان نیز در حفظ سلامت مادر و کاهش مرگ و میر مادران تاثیر قابل توجهی داشته است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه غربالگری بیماری شایع همچون سرطان نیز از دیگر خدمات مراکز بهداشتی و پایگاه های جامع خدمات سلامت است، خاطر نشان کرد: شناسایی به موقع بیمار در طول عمر و کیفیت زندگی فرد نقش تعیین کننده ای دارد بنابراین از عموم مردم درخواست می شود تا با مراجعه به مراکز بهداشتی و تکمیل پرونده سلامت از خدمات این حوزه بهره مند شوند .
دکتر درخشان افزود: در حال حاضر 255 مرکز خدمات جامع سلامت، 750 خانه بهداشت و بیش از 350 پایگاه بهداشتی در مناطق تحت پوشش دانشگاه در خدمت عموم مردم قرار دارد.