رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حوزه پیشگیری از سرطان؛ نوع تغذیه، نحوه پخت و نوع ظروف مصرفی مورد تأکید است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: باید در مصرف تمامی وعده های غذایی تعادل و تنوع باشد و نباید خود سرانه در برنامه غذایی کم و زیاد شود و یا وعدهای از وعدههای غذایی روزانه حذف شود، ضمن اینکه نوع تغذیه باید متناسب با شرایط و وضعیت جسمانی و همچنین نوع شرایط کار و زندگی فرد باشد.
وی تصریح کرد: در هر رژیم غذایی باید اصول تعادل و تنوع غذایی رعایت شده و میزان مصرف مواد غذایی باید به اندازه باشد، در این خصوص باید بگوییم که بیشترین کمبودها در بحث ریز مغزیها است که باید توجه بیشتری به نسبت مصرف میوهها، سبزیجات و مواد لبنی و پروتئینی بشود.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد کربوهیدراتها، برنج، روغن و انواع چربیها از شیوههای اشتباه تغذیهای در جامعه است که موجب چاقی و به تبع آن کمبود مصرف میوه، سبزی و زیرمغزیها را به همراه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: در حوزه پیشگیری از سرطان نوع تغذیه، نحوه پخت و نوع ظروف مصرفی مورد تأکید است و در کنار آن باید در راستای دفع سموم و تقویت آنتیاکسیدانهای لازم به خصوص در میوه و سبزیجات بیش از پیش توجه کرد.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که در کنار تغذیه ناسالم، مصرف انواع دخانیات در ابتلای به سرطان نقش دارد و توصیه ما به گروههای مختلف سنی استفاده از تغذیه سالم و دوری از دخانیات در جهت حفظ سلامت و دوری از بیماریهای مختلف از جمله بیماری سرطان است، تأکید کرد: همچنین استفاده از روغن چندبار مصرف، فستفوتها، مصرف زیاد نمک و چربیهای گیاهی و حیوانی هم سرطانزا بوده و باید در این خصوص نیز دقت و توجه لازم را داشت.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات بیماران مبتلا به سرطان، بیاشتهایی آن ها است و این گروه از بیماران باید از مواد غذایی مغذی که تقویت کننده سیستم ایمنی بوده استفاده نمایند تا درمان مؤفقتری در مسیر غلبه بر این بیماری داشته باشند.