رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه مفید و سالم و دوری از مصرف مواد غذایی مضر و ناسالم در سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت بوده و به همین جهت بر تولید و مصرف محصولات غذایی سلامت محور تاکید شده است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: هفته سلامت در سال جاری با شعار "Our planet, our Health (سیاره ما، سلامت ما) بر این نکته تاکید دارد که اقدامات خطرآفرین انسانها علاوه بر اثرات تخریبی بر محیط زیست، سلامت، تغذیه و امنیت غذایی آنان را به خطر میاندازد.
وی اضافه کرد: سازمان جهانی بهداشت همچنان بر موج فزآینده چاقی در اثر مصرف غذاهای ناسالم (حاوی قند، نمک و چربی زیاد و فقیر از فیبر غذایی)، افزایش شیوع سرطان و بیماریهای قلبی، فعالیت صنایع غذایی در تولید غذاهای به شدت فرآوری شده و ضرورت جلب همکاری آنها در تولید و مصرف محصولات غذایی سلامت محور تاکید شده است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از بطریها و پاکتهای پلاستیکی و رها کردن آنها در محیط، موجب ورود ترکیبات سرطانزای حاصل از تجزیه آنها در زنجیره غذایی انسانها و شیوع بیشتر سرطانها میشود، خاطرنشان کرد: همچنین اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده و نوشیدنیهای قندی و توصیه به مصرف غذاهای تازه و غیرفرآوری شده که در فروشگاههای محلی در دسترس هستند مورد تاکید است و در این خصوص توجه بیش از پیش مردم به نکات اشاره شده را خواستاریم.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که یکی از محورهای اصلی هفته سلامت در سال جاری جمله کلیدی "از همین امروز تغذیه خود را اصلاح کنید" بوده است، تاکید کرد: رعایت توصیههای بهداشتی نقش مهمی در ارتقاء الگوی تغذیهای جامعه خواهد داشت و بهتر است که ضمن حذف مواد مضر، از مواد جایگزین آن که برای سلامتمان مهم است استفاده کنیم.
وی بیان کرد: به جای مصرف غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و غذاهای کنسروی، بهتر است که بیشتر از غذاهای تازه و غیرفرآوری شده استفاده شده و مصرف نوشیدنیهای قندی و خیلی شیرین را هم کاهش داد. همچنین استفاده روزانه از انواع سبزیهای محلی و در دسترس روزانه، استفاده از عرقیات سنتی و نوشیدنیهای سالم با شیرینی کم در حد متعادل، مصرف انواع سبزی و صیفی سبزی همچون سبزی خوردن، کاهو، خیار، گوجه فرنگی، انواع فلفل، انواع کلم، هویج و غیره در هر وعده غذایی نیز مورد تاکید است.
دکتر اباصلتی گفت: برای پیشگیری از چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی مصرف روزانه انواع سبزیها، حبوبات، نان سبوسدار، غذاهای فیبردار، رعایت تعادل در خوردن و اجتناب از پرخوری توصیه میشود.
وی افزود: برای پیشگیری از چاقی کودک و نوجوان، باید آنها را به مصرف روزانه سبزی و میوه تشویق کرده و اگر میخواهیم که این توصیه در فرزندانمان اثرگذار باشد باید ابتدا خودمان برای حفظ سلامتمان در مصرف غذای روزانه توجه کنیم تا در توصیههایمان در زمان تشویق بچهها هم اثرگذار باشد.