مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بسته آموزش مهارت های فرزند پروری ویژه والدین کودکان ۲ تا ۱۲ سال و بسته مهارت ارتباط با نوجوانان ویژه والدین دارای فرزند ۱۳ تا ۱۷ سال توسط دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی کشور تهیه شده و توسط روانشناسان مراکز جامع سلامت در حال ارائه به والدین می باشد. محور اصلی این آموزش اصول فرزند پروری است.
دکتر ندا اخروی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه به طور کلی آموزش فرزند پروری در حوزه تکنیک های مدیریت رفتاری فرزندان از قبیل مهارت تشویق، تنبیه، توجه و نادیده گرفتن در قالب جلسات آموزشی برای والدین کودکان ۲ تا ۱۲ سال در مراکز خدمات جامع سلامت برگزار می شود، خاطر نشان کرد: محتوای آموزشی دوره ارتباط با نوجوان، مصاحبت همدلانه، محبت بی قید و شرط، پایبندی به قوانین خانواده، ساختن اوقات خوش در کنار خانواده است.
وی ادامه داد: گروه مخاطب این برنامه آموزشی والدین دارای فرزند زیر 18 سال هستند، شرکت مخاطبین در این دوره ها از طریق مدارس، ادارات و مراجعه والدین به مراکز خدمات جامع سلامت می باشد و هر جلسه آموزشی حدود یک و نیم تا 2 ساعت زمان می برد.
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: سبک های فرزندپروری بسته به اینکه والدین تا چه اندازه به کودکان محبت می کنند و همزمان به قانون گذاری اهمیت می دهند به چهار دسته تقسیم می شود که از بین آن ها بهترین سبک، سبک مقتدرانه می باشد. در این سبک فرزندپروری، محبت به فرزندان و قانونگذاری در خانواده هر دو از اهمیت بالایی برخوردارند.
دکتر اخروی با اشاره به اهمیت ارتباط والدین با فرزندان اضافه کرد: برقراري رابطهي مثبت با كودك يا نوجوان از اصول اوليه فرزندپروري است. در بستر رابطهي ایمن ومثبت است كه مي توان ساير روش هاي فرزندپروري را به كار گرفت.
وی گفت: برقراري رابطهي مثبت عبارتست است از ایجاد فضایی که در آن بين والد و كودك احساس ایمنی، دوست داشته شدن و پذیرش وجود دارد و جنبههاي مثبت رفتار كودك مورد توجه قرار ميگيرد. لذا ضروری است والدین اوقاتي را براي تعامل با كودك خود اختصاص دهند. در اين اوقات به صحبت های آنها گوش دهند، با آن ها حرف بزنند و به فعاليتي بپردازند كه هر دو از آن لذت مي برند؛ از راهنمائي كردن، نصيحت كردن، دستور دادن، سرزنش كردن و توبيخ در اين زمانها اجتناب كنند. با آن ها مهربان باشند، احترام بگذارند و علاقه خود را به صورت کلامی یا غیر کلامی ابراز نمایند. در مورد نوجوانان اين اوقات مي تواند كوتاهتر ولي مكرر باشد.