مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسنهای ویژه حجاج تنها در 4 مرکز، تجمیعی بازار بزرگ ملل و مشهد مال، اباعبداللهالحسین(ع) و سیّدی تزریق میشود.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: تعداد تماسهای روزانه مردم با سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به 100 مورد در هر روز رسیده، عددی که از زمان رسیدن اکثر شهرهای کشور از جمله مشهد به وضعیت آبی کرونایی کاهش چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: بیشترین سؤالات مردم در زمان ارتباط با کارشناسان سامانه در خصوص واکسیناسیون حجاج پیش از اعزام به سفر حج تمتع بوده و پس از آن مواردی همچون فلج اطفال، منژیت و تکمیل واکسیناسیون کرونا در گروههای سنی مختلف از جمله پرتکرارترین سؤالات مطرح شده بوده است.
مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که تمامی زائران بیتاللهالحرام باید 3 دُز واکسن کرونا را به همراه واکسنهای منژیت و فلج اطفال دریافت کنند، تأکید کرد: واکسنهای ویژه حجاج تنها در 4 مرکز، تجمیعی بازار بزرگ ملل در ابتدای بولوار شهید آوینی، تجمیعی مشهد مال در تقاطع بولوارهای خیام و سجاد، اباعبداللهالحسین(ع) در معلم 75.6 و سیدی در نبش صبای غربی 11 تزریق میشود و از زائران سرزمین وحی میخواهیم که برای دریافت واکسنهایشان به مرکزی جز مراکز ذکر شده مراجعه نکنند، زیرا در سایر مراکز واکسنهای حجاج تزریق نمیشود.
مسئول سامانه 191 پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه از تمامی بانوان در سنین بارداری تست حاملگی گرفته میشود و کسانی که پاسخ تستشان مثبت باشد نمیتوانند به سفر حج تمتع اعزام شوند، گفت: نکته بسیار مهم دیگر در خصوص مادران باردار این است که تزریق واکسن فلج اطفال به این گروه از مادران طبق نظر پزشکان متخصص توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه کارشناسان این سامانه پس از پایان موج ششم بحران کرونا به سؤالات متعدد غیرکرونا از جمله بیماری آبله میمونی پاسخ دادهاند، خاطرنشان کرد: بیماری آبله میمونی داروی خاصی ندارد و واکسن آن هم در مراحل تحقیقات است که پس از تأیید نهایی ساخته میشود، گروههای سنی مختلف شامل دریافت این واکسن میشوند و محدودیت سنیای در این خصوص وجود ندارد.
مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از دیگر موارد پرسش ها، در خصوص بیماریهای فصلی است که با علائمی همچون آبرزیش بینی، آلرژی، تب و غیره ظاهر میشوند، گرچه این علائم خیلی نگرانکننده نیست، اما توصیه ما این است که در صورت مشاهده هرگونه علائم بلافاصله به پزشک مراجعه تا در صورت نیاز اقدام بهموقع صورت پذیرد.