معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دو بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در مناطق تحت پوشش دانشگاه شامل یک پسر نوجوان 16 ساله و یک مرد 48 ساله شناسایی و با توجه به درمان بموقع با حال عمومی خوب ترخیص شدند.
دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا با اشاره به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال هم زمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنهها) اظهار کرد: ضروری است عموم مردم به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند توصیه های بهداشتی در این خصوص را رعایت کنند.
وی گفت: ضروری است مردم گوشت مصرفی خود را فقط از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی و مرکز بهداشت هستند، تهیه کنند.
دکتر حسینی با اشاره به لزوم استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل تصریح کرد: از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری شود.
وی همجنین بر ضرورت خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها تاکید کرد و توصیه نمود شهروندان از مصرف گوشت تازه خودداری و گوشت خریداری شده را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری نموده و سپس مصرف نمایند.
وی رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت همچنین هنگام پشم چینی دامها را بسیار ضروری برشمرد.
دکتر حسینی تصریح کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری مشترک بین انسان و دام ، خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان، خطر خونریزی و مرگ و میر را به دنبال دارد و از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود.