معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش بهورزان در سلامت جامعه اظهار کرد: در حال حاضر بهورزان در کنترل، پیگیری و پیشگیری از 40 نوع بیماری در مناطق روستایی تاثیر گذار هستند.
دکتر مجید جعفری نژاد در گفتگو با وب دا ضمن تبریک روز بهورز به تمامی فعالان این عرصه خاطر نشان کرد: تاسیس خانه های بهداشت در سال 1363 و بکارگیری بهورزان در شرایطی که 70 درصد از جمعیت کشورمان در مناطق روستایی ساکن بودند، و مشکلات متعدد بهداشتی نیز وجود داشت،اقدامی مهم در راستای ارتقاء سلامت جامعه هدف بود.
وی با بیان اینکه بهورزان علاوه بر کنترل بیماری های واگیر و غیر واگیر، برنامه های مراقبت اولیه از بانوان باردار، کودکان و سالمندان را نیز بر عهده دارند تصریح کرد: در صورت نیاز به خدمات پزشکی، بیماران توسط بهورزان به مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع داده می شوند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سکونت در شعاع 30 کیلومتری منطقه روستایی و گذراندن دوره های آموزشی در مراکز آموزش بهورزی شرط پذیرش بهورزان محسوب می شود گفت: در حال حاضر تمامی مناطق روستایی زیر پوشش این دانشگاه دارای بهورز هستند و خدمات مراقبت اولیه را توسط این گروه دریافت می کنند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: بهورزان به عنوان سربازان خط مقدم بهداشت، تجلی جامعهنگرترین دانشآموختگان نظام سلامت در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به روستاییان و عشایر هستند.
دکتر محمدحسن درخشان افزود: هزار و ۱۶۴ بهورز در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که ۲۹۰ نفر آنان مرد و بقیه زن هستند.
وی ادامه داد: بهورزان با فعالیت در ۷۲۴ خانه بهداشت و ۲۱ پایگاه سلامت روستایی خراسان رضوی به افزون بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار جمعیت روستایی در سطح این استان خدمات ارائه میدهند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نقش بهورزان در مهار ویروس کرونا نیز اشاره و بیان کرد: هر بهورز در تماس یا مراجعه به منازل روستاییان زیر پوشش خود، مبادرت به غربالگری و شناسایی افراد با علائم مشکوک به ابتلا کرونا کرده و همچنین آموزشها و مراقبت لازم را ارائه میکند.
وی گفت: مراقبت از خانواده و اطرافیان بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در روستاهای خراسان رضوی و رعایت قرنطینه آنها از دیگر وظایف بهورزان است.
دکتر درخشان افزود: بهورزان در روستاهای محل ماموریت خود بر بهداشت محیط نیز نظارت دارند و تخلفات مراکز عرضه مواد غذایی در روستا یا مخاطرات بهداشتی در شرایط کرونایی را پایش و گزارش میکنند.