77.jpg - 7.49 kBاز جمله وسایلی که به طور روزمره توسط دانش آموزان مورد استفاده قرار می گیرد، کوله پشتی است. وزن، نحوه و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله ویژگی هایی هستند که می توانند موجب تغییر در راستا و انحناهاي سـتون فقرات، اختلالات و دردهاي اسکلتی‏- عضلانی نظیر درد کمر و شانه، ایجاد فاصله میان مهره هـا، بـروز تغییـرات قلبی‏- عروقی، تنفسی و تغییرات الگوي راه رفتن شوند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این مسئله در کودکان و نوجوانـان کـه هنـوز عضـلات، رباط ها و استخوان هاي آنان تا پایان دوره ي بلوغ، مراحل تکاملی و رشد فیزیکی خود را طی خواهد کرد و مسـتعد بیشترین ضایعات ممکن هست، از حساسیت بیشتري برخوردار است.

دکتر محمد احمدیان در خصوص مزیت استفاده از کوله پشتی نسبت به کیف های دستی و یا رو دوشی گفت:  میزان مصرف انرژي هنگام استفاده از کوله پشتی نسبت به انواع دیگـر کیـف هـا کمتـر اسـت و استفاده از آن، آسیب کمتري براي بدن ایجاد میکند، به همین دلیل استفاده از کولـه پشـتی در مقایسـه بـا دیگر انواع کیف ها پیشنهاد میشود.

وی با تاکید بر اینکه حداکثر وزن مجاز برای کوله پشتی و محتویات آن باید 10درصد وزن دانش آموز باشد خاطر نشان کرد:کوله پشتی را انتخاب کنید که سبکتر بوده، داراي قسمت هاي مختلف براي وسایل باشد طوري که بتوان به صورت متقارن از هر دو سمت چپ و راست آن استفاده کرد تا فشـار بیشـتري بـه هـیچ سـمتی از شـانه و کمـر وارد نشـود، بند سینه اي و کمري داشته باشد، در قسمت هاي مختلف آن (پشت و بندها) از اسفنج استفاده شده باشد، جهت توزیع مناسبتر نیرو، بندهاي شانه اي پهن باشند و همچنین بهتر است جهت حفظ ایمنی از نوارهاي شبرنگ روي کوله پشتی استفاده شده باشد.

دکتر احمدیان با بیان اینکه استفاده از یک بند کوله پشتی در کوله پشتی هاي دوبندي، کوله پشتی هاي تک بندي و کوله پشتی هایی با بند نازك، باعث افزایش فشار وارده بر شانه ها و ستون مهره ها و ایجاد درد میشود گفت:  والدین در زمان خریـد کولـه پشتی دقت داشته باشند که داراي دو بند اسفنج دار باشد و هنگام پوشیدن از هر دو بند آن استفاده شود.

دکتر احمدیان افزود:  دانش آموزان دقت کنند در چیدمان وسایل کوله پشتی، اشیاء سنگینتر در قسمت عقب کوله پشتی (نزدیک به پشت) اشیاء با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیاء سبک در جلوي کوله پشتی قرار گیرد و تا حد امکان از تمام  فضاي کوله پشتی استفاده شود.

دکتر احمدیان در خصوص کوله پشتی هاي چرخدار گفت: استفاده از این نوع کوله ها تنها در شرایطی توصیه می شود که در تمام مسیر رفت و آمد و همچنین محیط مدرسه و خانه نیازي به حمل و نقل دستی آن نباشـد زیرا این کوله ها وزن بالاتري نسبت به کوله هاي عادي دارند و همچنین چرخ و اسکلت مخصـوص دسـته در صورت قرار گرفتن روي شانه ها به پشت و کمر صدمه وارد می کند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image