رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مکمل خوراکی و ژلهای حاوی ویتامین A ویژه کودکان 2 تا 5 سال در تمامی مراکز و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت موجود است و از والدین درخواست می شود همراه با فرزندان خود جهت دریافت این مکمل به نزدیکترین مرکز یا خانه و یا پایگاه مراجعه کنند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: ویتامین A یکی از مواد مغذی و مهمی است که نقش اساسی در سلامت ارگانهای بدن ایفا میکند و کمبود این ویتامین به عنوان یکی از مهمترین مشکلات تغذیهای در کشورهای در حال توسعه شناخته شده است.
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این مکمل یاری با هدف پیشگیری از عوارض کمبود ویتامین A اجرا میشود، خاطرنشان کرد: مکمل ویتامین A یک مکمل خوراکی بوده که سالی ٢ نوبت و هر ۶ ماه یکبار به کودکان ٢ تا 5 سال خورانده میشود.
دکتر اباصلتی افزود: ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم و عملکرد بدن از جمله تنظیم سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماریهای ویروسی همچون اسهال و بیماریهای گوارشی، بیماریهای تنفسی، آنفلوآنزا، سرماخوردگی و سرخک داشته و نقش مؤثری در تقویت سیستم بینایی، خونسازی و رشد و تکامل استخوانها دارد.
وی با تأکید بر اینکه این ویتامین در منابع و غذاهای گیاهی و حیوانی وجود دارد، گفت: منابع گیاهی این ویتامین شامل سبزیجات زرد و نارنجی نظیر کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، میوههای زرد و نارنجی رنگ از جمله زرد آلو، طالبی، انبه، آلو و موز، سبزیجات سبز رنگ شامل جعفری، برگهای سبز کاهو و برگ چغندر و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای قرمز است؛ همچنین از منابع حیوانی این ویتامین هم میتوان به جگر، قلوه، شیر پرچرب، خامه، کره و زرده تخم مرغ اشاره کرد.
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گروه هدف این برنامه همه کودکان2 تا 5 سال شهری و روستایی هستند، بیان کرد: نوع مکمل به شکل کپسول ژلهای ٢۰۰ هزار واحد بینالمللی است که در تمامی مراکز و پایگاهها سلامت و خانههای بهداشت موجود است.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که کپسولهای ژلهای ویتامین A پس از باز شدن در شرایط بهداشتی توسط پرسنل واحدهای بهداشتی در دهان کودک چکانده میشود، تأکید کرد: این مکمل یاری در محلی به جز مکانهای زیرمجموعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابل انجام نیست.
دکتر اباصلتی در خصوص موارد منع مصرف مکمل خوراکی ویتامین A، گفت: کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی و کودکانی که به دلیل ابتلا به کووید ١٩ دچار مشکلات تنفسی شده اند و قادر به تغذیه از راه دهان نیستند به هیچ عنوان نباید این مکمل را دریافت کنند.