مدیر بیماریهای غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: 98 درصد نوزادان تازه متولد شده از غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری بهره مند می شوند.
دکتر بابک اقبالی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تمام تلاش سیستم بهداشت و درمان در مسیر پوشش 100 درصدی غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان است که متاسفانه به دلیل عدم همکاری برخی از والدین این امر میسر نمی شود، خاطر نشان کرد: کم کاری تیروئید می تواند صدمات زیادی را به سلامت کودک وارد کند که مهترین آن عدم رشد کافی مغز و عقب ماندگی ذهنی کودک است .
وی با بیان اینکه برای نوزادان تازه متولد شده در سه تا 5 روز ابتدایی تولد باید غربالگری تیروئید انجام شود، تصریح کرد: کم کاری تیروئید در صورتی که به موقع تشخیص داده شود می تواند درمان مناسب داشته باشد و کودک همانند سایرین از زندگی سالمی برخوردار شود.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه غربالگری سرطان های شایع از جمله سرطان روده بزرگ، پستان، سرویکس نیزدر مراکز بهداشتی به صورت رایگان انجام می شود، گفت: غربالگری سرطان روده بزرگ برای افراد 50 تا 70 سال، سرطان پستان برای بانوان 30 تا 60 سال و سرطان دهانه رحم نیز برای میانسالان انجام می شود.
مدیر بیماریهای غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه غربالگری شنوایی سنجی کودکان، خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی در جوانان و غربالگری 54 بیماری متابولیک ارثی در کلینیک های متابولیک از دیگر خدمات این حوزه است، ابراز کرد: شناسایی و درمان زودهنگام بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشار خون بالا نیز از دیگر وظایف مدیر بیماریهای غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.