معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این معاونت، برنامهریزی برای مشارکت بیشتر پزشکان و فعالان بخش خصوصی حوزه سلامت در برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع انجام شده است.
دکتر حمیدرضا قربانزاده در گفتگو با وب دا ، اظهار کرد: پوشش کامل جمعیت (UHE (Universal Hlealh Coverage به معنای اجرای جامع، کامل و کاربردی خدمات بهداشتی، درمانی در قالب بستههای خدمتی استاندارد بوده و از مهمترین و شاخصترین نکات در اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع نیز کاهش پرداخت هزینههای درمان توسط مردم است.
وی تصریح کرد: سلامتمحور بودن برنامه یکی دیگر از اهداف برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع بوده تا با اولویت قرار دادن آموزش بهداشت و بالابردن سواد سلامت جامعه، مردم بیاموزند که چگونه از سلامتی خود محافظت نموده و خود حافظ سلامتی خویش باشند تا بیمار نشوند، موضوعی که از آن با عنوان خودمراقبتی یاد می شود، یعنی به بهداشت و پیشگیری اهمیت بیشتری بدهند.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی ویژگی دیگر برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را عدالتمحور بودن آن برشمرد و گفت: با اجرای این برنامه به عنوان یک روش مقرون به صرفه، خدمات رایگان و مراقبتهای بهداشتی و درمانی لازم در اختیار تمام خانواده¬های ایرانی قرار می گیرد.
دکتر قربانزاده با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه برنامه سلامت خانواده، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: فرآیند اجرای فاز اول این برنامه در اردیبهشت ماه امسال در 3 شهر قوچان، کاشمر و بردسکن و با جمعیت تحت پوشش 258 هزار و 677 نفر آغاز شد و شروع فاز 2 این برنامه ملی هم در 7 شهر درگز، چناران، گلبهار، خواف، تایباد، سرخس و فریمان و با جمعیت تحت پوشش 362 هزار و 149 نفر از مرداد ماه سال جاری بود.
وی اضافه کرد: همچنین در راستای اجرای برنامه ملی سلامت و نظام ارجاع در شهرهای منتخب تاکنون 99 کارشناس مامایی و مراقب سلامت بهکارگیری و مشغول به کار شدهاند و جهت اجرای این برنامه ملی برای جمعیت بیش از یک میلیون و 300 هزار نفری مناطق حاشیه شهر مشهد هم از آمادگی کامل برخورداریم و در این خصوص منتظر اعلام مسئولان مربوطه در وزارتخانه هستیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: یکی از اصلاحات اساسی و جدید در نظام مراقبت سلامت کشور، برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع بوده که مهمترین ویژگی آن پوشش همگانی سلامت است.
دکتر قربانزاده افزود: برنامههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، برنامه ریزی جهت خرید خدمت از پزشک، ماما، روانشناس، تغذیه، مراقب سلامت و بهداشت محیط وحرفه ای بوده و امروز در اولین گام مرکز مسلم را با همکاری بخش خصوصی در کلان شهر مشهد فعال کردیم.