رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به دليل طولاني بودن ساعات روزه داري و نسبتا" كوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است كه براي وعده هاي سحر و افطار به سهل الهضم و يا كند هضم بودن غذا دقت كنيم.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: استفاده از غذاهاي سهل الهضم نظیر حليم بدون روغن، پوره سيب زميني، انواع خورش يا خوراك كم چرب (خوراك مرغ: مرغ+ سبزي هاي آب پز مثل سيب زميني، هويج و قارچ)، خوراك گوشت كم چربي، ماهي كه داخل فر به صورت كبابي تهيه شده باشد، انواع سوپ يا آش رقيق و كم چرب، تخم مرغ آب پز، فرني در افطار توصيه مي شود.
وی غذاهايی نظیر آش رشته، حليم با روغن، غذاهاي چرب،كتلت و كوكو، املت خرما يا تمريه خرما (تخم مرغ+خرما+روغن)، ماكاروني، شير برنج ،را از جمله غذاهای کندهضم برشمرد و گفت: مصرف غذاهاي سرخ كردني که باعث سوء هاضمه، سوزش معده و افزايش وزن مي شود بايد محدود شود و رژيم غذايي به نسبت مناسبي شامل همه گروه هاي ميوه ها، سبزي ها، گوشت، مرغ، ماهي، نان، غلات و لبنيات باشد.
دکتر اباصلتی همچنین نوشيدن بيش از اندازه چای در وعده سحري را عامل افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمك هاي معدني مورد نیاز بدن در طول روز برشمرد و توصیه کرد: در وعده هاي سحري و افطار از پرخوري، مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند و شكر پرهيز كنید.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در طول ماه مبارك رمضان رژيم غذايي باید در حد امكان ساده باشد و با حالت عادي خيلي تفاوت نكند افزود: رژيم غذایی بايد به گونه اي باشد كه وزن ما ثابت بماند (نه كاهش يابد و نه افزايـش) وليكـن اگر افرادي اضافه وزن دارند ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي تعديل وزن آن ها به شمار مي آيد.