مدیر گروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دو هزار کارشناس سلامت روان در مراکز بهداشتی فعالیت دارند و نیازهای حوزه سلامت روان مخاطبان را پاسخ می دهند.
دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه از آنجا که سلامتی با رفاه کامل در چهار حیطه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف میشود، وزارت بهداشت از سال ۱۳۹۴ بصورت جدی تری به مبحث سلامت روان ورود پیدا کرد، خاطر نشان کرد: با بکارگیری حدود ۲۰۰۰ نفر کارشناس سلامت روان در مراکز بهداشت ارائه این خدمات به عموم مردم امکانپذیر شد.
وی تصریح کرد: مهمترین هدف از بکارگیری این کارشناسان، ارتقاء سواد سلامت روان جامعه، پیشگیری، غربالگری، شناسایی و درمان اختلالات سلامت روان، اختلالات مصرف دخانیات، مواد و الکل، پیشگیری از خشونت خانگی بود که در طی این سالها این خدمات در مراکز خدمات جامع به مراجعین ارائه شده است.
دکتر اخروی اظهار کرد: در حال حاضر بمنظور افزایش دسترسی عموم مردم، گستره این خدمات در مناطق روستایی و شهری رو به افزایش است.
وی بیان کرد: همه گروههای سنی اعم از نوجوانان و جوانان، میانسالان و سالمندان، خانمها و آقایان میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، از خدمات رایگان شامل آموزش مهارتهای زندگی، مهارتهای فرزندپروری، غربالگری سلامت روان و درمان اختلالات، مشاوره ترک دخانیات و درمان اختلال مصرف دخانیات و مواد و الکل استفاده نمایند.
وی ادامه داد: همچنین افرادی که با افکار آسیب به خود و فکر خودکشی درگیری ذهنی دارند یا سابقه اقدام به رفتارهای خودآسیب رسان دارند، میتوانند با مراجعه به روانشناسان مراکز بهداشت از حمایتها و خدمات روانشناختی رایگان بهره مند گردند.
وی گفت: مشاوره های سلامت روان و ترک دخانیات از طریق تماس با شماره تلفن ۴۰۳۰ در دسترس می باشد.