0255.jpg - 87.02 kBسرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گران بودن هزینه دندانپزشکی در جهان و ایران به دلیل تجهیزات، مواد مصرفی، تکنولوژی کاربردی و تربیت نیروی انسانی یک واقعیت است اما با رعایت تدابیر ساده بهداشت دهان و دندان به راحتی قابل پیشگیری است.

دکتر صابر بابازاده در گفتگو با وب دا  با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته با نهادینه کردن رعایت بهداشت دهان و دندان موفق به کاهش هزینه ها شده و در برخی کشورها حتی دندانپزشک تربیت نمی کنند گفت: سلامت دهان و دندان با رعایت سه دستور ساده امکانپذیر است و جنس دندان شما خوب است اگر روزانه دو نوبت مسواک بزنید؛ مصرف مواد قندی را کاهش دهید؛ سیگار و قلیان مصرف نکنید.

دکتر بابازاده اظهار کرد: انجام معاینات غربالگری توسط دندانپزشکان ، بهورزان و مراقبین سلامت درمراکز بهداشت و مدارس، توزیع مسواک ، خمیر دندان و نخ دندان در بین دانش آموزان مناطق محروم، فیشورسیلانت (شیارپوش) دندان 6 و 7 کودکان 6 تا14 سال و وارنیش فلورایدتراپی دندانهای کودکان 3 تا 14 سال از عمده برنامه های پیشگیرانه معاونت بهداشت دانشگاه است.

سرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه خدمات درمانی گروه دهان و دندان در مراکز بهداشت را شامل کشیدن دندانهای عفونی و غیرقابل نگهداری، ترمیم دندانهای شیری و دائمی، جرم گیری و بروساژ فکین، پالپتومی و درمان پالپ زنده دانست و افزود: انجام خدمات تخصصی در مراکز  واگذارشده به بخش خصوصی نیز صورت می گیرد.

دکتر بابازاده با اشاره به خرید ۳۰ دستگاه اتوکلاو کلاس B جهت تجهیز مراکز بهداشتی سطح دانشگاه گفت: در سال گذشته ۸۳۴ هزار و ۱۳۴ خدمت دندانپزشکی در مراکز خدمات جامع سلامت شامل ۶۸ هزار مورد کشیدن، ۵۳۱ هزار معاینه، ۱۵۲۶ درمان، ۱۸۷ هزار وارنیش فلوراید، ۶۳۲۰ مورد جرمگیری و ۳۰۳۲ فیشورسیلانت و ... به مردم ارائه شده است.

وی اجرای برنامه‌های آموزشی به صورت حضوری و غیرحضوری در مدارس و سامانه‌ آموزشی شاد ، همکاری با سازمان‌های مردم نهاد و جهادی برای ارائه خدمات به مناطق محروم و کم ‌برخوردار را از دیگر برنامه های این معاونت در سال 1402 برشمرد و گفت: خرید ۶۰ هزار مسواک و خمیردندان جهت اجرای طرح مسواک در مدرسه (زنگ مسواک) در مرحله اول برای دانش‌آموزان کلاس اولی مناطق محروم انجام شده است تا تبیین  مناسبی برای بهداشت دهان و دندان  دانش اموزان صورت گیرد.

سرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه گروه های هدف برنامه سلامت دهان و دندان شامل مادران باردار و شیرده، کودکان و ... 35 درصد کل جمعیت تحت پوشش را تشکیل می دهند گفت: توزیع ۶۰۰ هزار وارنیش در مدارس از مهر و آبان سال تحصیلی جدید آغاز و مرحله دوم آن با فاصله ۶ ماه انجام خواهد شد و علاوه بر این توزیع وارنیش ‌برای کودکان ۳ الی ۶ سال هم انجام می شود

دکتر بابازاده افزود: اجرای طرح تحول سلامت دهان و دندان همزمان با بازگشایی مدارس ، برگزاری پویش کشوری سلامت دهان و دندان در اردیبهشت و آبان ماه 1403، راه اندازی و تجهیز مراکز جدید در مناطق روستایی و کم برخوردار ، فعال سازی 3 مرکز  تجمیعی در حاشیه شهر، اجرای طرح مسواک در مدرسه و توزیع مسواک و خمیر دندان در گروه دانش آموزی جهت فرهنگ سازی و ارتقا سطح آگاهی دانش آموزان و واگذاری مراکز برخوردار به بخش خصوصی جهت ارائه خدمات تخصصی از برنامه های این معاونت در سال 1403 است.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image