رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پنجمین روز از هفته سلامت با شعار "سلامت خانواده و فرهنگ سلامت" نامگذاری شده است گفت: فرهنگ سازی و متحول شدن حوزه سلامت، مستلزم شروع اقدامات محله محور است.
دکتر محمد جعفر صادقی در گفتگو با وب دا با اشاره به اجرای برنامه محله های ارتقاء دهنده سلامت در هشت محله التیمور، مهرآباد، گرجی سفلی، همت آباد، پورسینا، دهرود، سیس آباد و مطهری از بهمن ماه 1402 اظهار کرد: این محلات الویت اول راه اندازی کانون فرهنگی اجتماعی سلامت محله هستند که تا پایان سال جاری بایستی مراحل اجرایی آن انجام شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: کانون فرهنگی اجتماعی سلامت محله، سازوکاری ساختارمند برای مشارکت پایدار مردم، نهادها و جوامع محلی در ارتقای سلامت با لحاظ کردن عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت است که مردم و نمایندگان سازمانها و نهادهای محلی در آن با هدف ارتقای سطح سلامت شهروندان و محلهها، بهبود فضای کسب و کار و وضعیت اقتصادی محله و ارتقای سرمایههای اجتماعی و روحیه نشاط و شادابی شهروندان فعالیت میکنند .
دکتر محمد جعفر صادقی گفت: توانمندسازی و استفاده از ظرفیت های مردمی با هدف تقویت اعتماد و مسئولیت پذیری اجتماعی، پایدار سازی مشارکت های جامعه، حفظ و ارتقای سرمایه های اجتماعی، برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع و نظام مراقبت های اولیه بهداشتی از زیر ساخت های منسجم این برنامه است .
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دستیابی به این هدف مستلزم رویکردی یکپارچه در جامعه است بدین معنا که بخشهای مختلف ارائه دهنده خدمات بهداشتی، آموزشی و .. ، همگی باید برای ارتقاء وضعیت موجود همکاری کنند. برای آنکه این رویکرد موفقیتآمیز باشد، لازم است شوراهای محلی، دولت و مسئولان برای بهبود وضعیت محلهها با کمک مردم محلات دست به اقداماتی موثر بزنند و وضعیت را برای زندگی خودشان بهبود بخشند.
وی دستیابی به عدالت در برخورداری از سلامت را امری امکانپذیر و اقدامی درست دانست و خاطر نشان کرد ایجاد اتحاد، همبستگی و مشارکت بین همه دستگاههای اجرایی،گروههای مختلف مردمی و سازمانهای مردم نهاد از لوازم تحقق دستیابی به محله ارتقاء دهنده سلامت است.