رئیس امور بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مجموع جمعیت بیش از 2 میلیون و 600 هزار نفری در گروه سنی بالای 30 سال نزدیک به 900 هزار نفر از آنها جهت انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کردند.
دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماریهای غیرواگیر از سن 30 سالگی به بعد انجام میشود و در این خصوص برنامه غربالگری گروه سنی 30 تا 60 سال هر 3 سال یک بار بوده و برای افراد بالای 60 سال نیز این برنامه سالی یک بار انجام میشود.
وی تصریح کرد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستاها 70 درصد و در شهرها 30 درصد بوده، عددی که در شهرها بسیار پائین بوده و ما از موارد باقی مانده در شهرها و روستاها میخواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا که تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.
رئیس امور بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و غیره مورد ارزیابی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتیشان کمتر میشود و به این افراد داروهای موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز میشود.
دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح 2 و 3 ارجاع میشوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند پرونده جداگانهای برایش تشکیل میشود تا که مشکلاتش بهطور ویژهتر و تخصصیتر با توجه به سابقه بیماری زمینهای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.
وی با ذکر این نکته که تاکنون یک سوم جمعیت بالای 30 سال جهت انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کردند، تأکید کرد: از مجموع جمعیت بیش از 2 میلیون و 600 هزار نفری در این گروه سنی نزدیک به 900 هزار نفر از آنها جهت انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کردند و از آن یک میلیون و 700 هزار نفر دیگر هم میخواهیم که هرچه سریعتر به این مراکز مراجعه نمایند تا که تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.
رئیس امور بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند این برنامه را ادامه ندادند که همین عدم پیگیری خود آسیبزا بوده، زیرا مشکلات احتمالی بهموقع شناسایی و درمان نمیشوند.
دکتر اقبالی افزود: در مشاورههایی که در حوزه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر انجام میشود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیبهای ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنیهای گاز دار و غیره ارائه و بیان میشود و در کنار آن پرسش و پاسخ داریم و پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامههای مشاورهای هستیم و متناسب با شرایط و وضعیتی که دارند بایدها و نبایدها را در جهت حفظ نعمت بزرگ سلامت و دوری از انواع بیماریهای غیرواگیر از جمله مشکلات قلبی و عروقی بیان میکنیم.
وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیتهای بدنی و کنترل استرس میتوان از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد.