مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این حوزه مدیریتی حدود 100 بازرس فرآیند بازرسی از محلهای شاغلان در کارگاهها، کارخانهها و محیطهای کار دولتی و غیردولتی را برعهده دارد.
دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: با اعلام سازمان بهداشت جهانی روز 28 آوریل به نام روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای نامگذاری شده و ما این روز را خدمت تمامی عزیزان فعال در این حوزه در سطح کشور، بهخصوص نیروهای خدوم حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تبریک عرض مینماییم.
وی تصریح کرد: فلسفه نامگذاری روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای این بوده خط و مشی کاهش بار حوادث شغلی و بیماریهای ناشی از کار بهخوبی تدوین و ترسیم گردد و برای امسال شعار «زمان رو به اتمام است و در شرایط تغییر اقلیم باید از هماکنون ایمنی و بهداشت حرفهای در محیط کار اطمینان حاصل کنیم» تعیین شده است.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با توجه به تغییر اقلیم و پدیده گرمایش زمین در نقاط مختلف دنیا از جمله ایران پیامدها و عواقبت سلامت ناشی از تغییر اقلیم در محیط کار میتواند تأثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: این موضوع شامل بلاها و اتفاقات مختلفی نظیر سیل، خشکی، آفتکشها، گرمازدگی، مواجه بیش از حد با پرتوهای ماوراءبنفش، مواجه با مواد شکیبایی و مواجه با گردوغبار و زیرگردها بوده است.
دکتر وفا افزود: حوزه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حدود 100 بازرس فرآیند بازرسی از محلهای شاغلان در کارگاهها، کارخانهها و محیطهای کار دولتی و غیردولتی را برعهده دارد و این افراد بر 85 هزار واحد کاری در حوزه تحت پوشش این دانشگاه نظارت دارند.
وی با تأکید بر اینکه در مهمترین موضوع در حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای بحث سلامت کارگران بر سنجش شاغلان بر عوامل مواجهه با کار بوده و هست، گفت: در این راستا بر تشکیل پرونده بهداشتی شاغلان و همچنین فعالیت ایستگاه بهداشت در محیط کار تأکید داریم تا در صورت نیاز اقدام لازم و بهموقع صورت پذیرد و سلامت آن فرد به خطر نیفتد.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین افزایش تعامل 3 جانبه میان دولت، کارگر و کارفرما هم مورد تأکید بوده و در کنار آن نیز بر بحث ارتقاء سواد سلامت شاغلان در محیطهای کاری تأکید داریم تا سلامت کارگران زحمتکش به خطر نیفتد.
دکتر وفا بیان کرد: همچنین طبق دستورالعملهای قانونی کسانی که بیماری و مشکلی دارند و این موضوع در پرونده سلامتشان درج شده باید در محلهای عادی و کمخطر به کارگیری شوند و از کارفرماها خواسته شده که از بهکارگیری این افراد در مکانهای پرخطر خودداری نمایند.
وی تأکید کرد: این موضوع برای تمامی بیماران و گروههای خاص بهویژه مادران باردار مورد تأکید بوده و در این همین راستا از کارفرماها خواسته شده تا در راستای موضوع جوانی و افزایش جمعیت مساعدت و همکاری لازم را با مادران باردار شاغل در آن مجموعه داشته باشند.