معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماری های ما مربوط به رژیم غذایی است و کارشناسان تغذیه می توانند با مداخله مناسب و آموزش تغذیه سالم و کافی، نقش موثری در پیشگیری وکاهش بیماریها داشته باشند.
به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا قربان زاده در نشست هم اندیشی که با کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی ایرانی بر رعایت اصول شش گانه سلامت (سته ضروریه) و به ویژه موضوع تغذیه تاکید شده است، اظهار کرد: ارزش مواد غذایی به قیمت آنها وابسته نیست و با توجه به اینکه در هر دوره سنی از زندگی، نیاز انسانها متفاوت است، کارشناسان تغذیه با ایفای نقش مناسب و آموزش الگوی غذایی صحیح در جامعه می توانند با مواد خوراکی ارزانتر غذای بهتری به مردم بدهند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی که بیشتر افراد و فرزندان آنها به سمت فستفودها سوق پیدا کرده و با تغذیه نادرست، پرخوری و افزایش میزان کالری و نمک دریافتی به مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت و فشارخون، سرطان ها و ... مبتلا می شوند؛ اولویت برنامه های کارشناسان تغذیه بر کنترل بیماریهای مزمن است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز ،هدف از برگزاری این نشست را ارائه شاخص های تغذیه استان و راهکارهایی در جهت ارتقاِ کیفیت خدمات تغذیه ای بیان و اظهار کرد: در حال حاضر30درصد از بیماران دیابتی و فشارخونی به کارشناسان تغذیه مراکز جهت مشاوره مراجعه می کنند همچنین از60 درصد مبتلایان به اضافه وزن و چاقی شناسایی شده فقط 20درصد جهت دریافت رژیم غذایی به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه دارند لذا با توجه به رایگان بودن کلیه خدمات مراکز خدمات جامع سلامت باید اقداماتی در خصوص معرفی مراکز و تشویق به مراجعه مردم به مراکز صورت پذیرد.
دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه با توجه به کمبود کارشناسان تغذیه در بعضی شهرستان ها لازم است در این خصوص پیگیری های لازم صورت پذیرد. خاطر نشان کرد: مهمترین مشکلات تغذیه ای استان اضافه وزن و چاقی است که با رعایت سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب قابل پیشگیری می باشد.
وی گفت 14 درصد مادران باردار مبتلا به کم خونی می باشند که با مصرف مکمل های آهن و مولتی ویتامین و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه متاسفانه علیرغم آموزش های انجام شده در مراکز 5درصد خانوارها از نمک های فاقد ید و تصفیه نشده استفاده می کنند خاطر نشان کرد این امر باعث افزایش اختلالات ناشی از کمبود ید مانند گواتر، تغییرات خلق و خو، افزایش وزن و کمبود حافظه و کاهش رشد جسمی و بهره هوشی در کودکان می شود.