رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حبوبات در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند، از جهت ارزش غذایی پروتئینی، کامل تر می شوند و در عین حال فاقد کلسترول و دارای فیبر غذایی مناسب برای دستگاه گوارش هستند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی دارد.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: حبوبات منبع آهن بوده و برای پیشگیری از کم خونی خصوصاً در زنان و کودکان مفید است. وجود مقادیر بالای فیبر غذایی در حبوبات، احتمال بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش می دهد و علاوه بر این باعث ایجاد سیری و کمک به تثبیت قند خون در سطح مطلوب شده و برای افراد دیابتی مناسب است.
وی با توصیه به جایگزین کردن برنج ساده و سفید با مخلوط برنج و حبوبات مانند عدس پلو، ماش پلو و... خاطر نشان کرد: افزودن حبوبات به انواع سالاد، کوکو، کتلت و خورشت ها راهکارهایی برای غنی سازی غذای روزانه است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: الیگوساکاریدهای موجود در پوسته حبوبات، باعث نفخ می گردد به همین دلیل بهتر است حبوبات را چند ساعت قبل از پخت خیس کرده و دوبار آب آن را تعویض کنیم که نفخ حبوبات گرفته شود.