همزمان با روز جهانی غذا، از 55 واحدها برتر در زمینه تولید،بسته بندی و عرضه مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات کشاورزی و دامی استان خراسان رضوی قدردانی می شود.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: به‌منظور تحقق شعار سال 2016 سازمان بهداشت جهانی مبنی بر « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی،بهداشتی،محصولات کشاورزی و دامی مراسم روز جهانی غذا را همراه با تقدیر از واحدهای منتخب با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو و مقامات استانی برگزار می شود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در خصوص نقش تغذیه در سلامت گفت: بی شک جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی افراد بر کسی پوشیده نیست.با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیردر جوامع مختلف هستیم.

وی با اشاره به اینکه سیر صعودی بیماری های غیر واگیر از جمله قلب و عروق، فشارخون، دیابت، سرطان یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت است خاطر نشان کرد: نوع،کیفیت،سلامت،نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های غیر واگیر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر اسماعیل زاده افزود:  بخش عمده ای از هزینه های خانوارها،روزانه صرف خرید مواد غذایی می شود و در فروشگاه های عرضه اینگونه مواد، تنوع فراوانی در کالاها وجود دارد،لذا ضرورت دارد در زمان خرید،حمل و نقل،نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و حتی الامکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روز جهاني غذا را میتوان روز تداوم شکرگزاري از نعمت هاي بیکران الهي، يادآوري تعهدها و تکرار ميثاق ها و توجه همگان به ایمنی و امنیت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه نامید و نظر به اهمیت این موضوع یعنی ایمنی و سلامت،شعار امسال روز جهانی غذا « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند » بعنوان محور جهانی و موضوع « اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت» بعنوان محور ملی اعلام شده است و به حق در صورت تحقق این محورهای جهانی و ملی میتوان شاهد کاهش چشم گیر بار بیماری های غیر واگیر باشیم.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت و تولید غذای سالم نیازمند مشارکت بین بخشی تمام سازمان ها و ارگان ها و بخش های متولی تولید،توزیع و نظارت در بخش دولتی و خصوصی می باشد و چرخه ای است که هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ایمنی غذا به مخاطره می افتد. یا به عبارتی  ایجاد جامعه سالم،پویا و بانشاط نیازمند همکاری‌های بین بخشی،همبستگی اجتماعی،تلاش و مشارکت آحاد جامعه خصوصاً سیاست‌گذاران،برنامه ریزان،کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد و تحقق شعارهای جهانی و ملی روز جهانی غذا،بدون شک با مشارکت و همدلی و همراهی تمامی صاحبان فرآیند امکان‌پذیر خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه با اشاره به مراسم روز جهانی غذا خاطر نشان کرد : در نظر است طی مراسمی که به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا در سال جاری برگزار خواهد شد ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی از واحدهای برترتولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی نیز تقدیر به عمل آید تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان واحدهای برتر سبب ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه گردد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود: درراستای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم روز جهانی غذا، سلسله نشست هایی با حضور معاون غذا و دارو،مدیر و جمعی از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌دارو، نمایندگانی از :اداره ارزیابی و عملکرد و حراست و معاونت بهداشتی دانشگاه ، امور اجتماعی و اقتصادی استانداری ، دادگستری ، تعزیرات حکومتی ، استاندارد ، سازمان صنعت و معدن ، جهادکشاورزی ، دامپزشکی ، کارگروه امنیت و سلامت غذایی و ... به میزبانی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه برگزار و پس از چندین جلسه کارشناسی، بر اساس شاخص های تدوین شده،هر حوزه به صورت جداگانه نسبت به ارزیابی و معرفی واحدهای برترخود به معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه اقدام کردند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image