به منظور ارتقاء کیفی و کمی اقدامات غذا و دارو، تفاهم نامه ای میان روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشور منعقد شد.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه همایش کلان منطقه 9 کشور در حوزه غذا و دارو که با حضور رییس سازمان غذا و دارو، روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و معاونین غذا و دارو مشهد، بیرجند، بجنورد، نیشابور، گناباد، سبزوار، تربت جام و تربت حیدریه با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه 16 ماده ای برخی تعهدات را روسای دانشگاه ها و دانشکده ها و بخشی را سازمان غذا و دارو از نظر تامین اعتبارات جهت توسعه کار دنبال می کنند.
دکتر محمد رضا صابری، ابراز داشت: توسعه کار در چند جهت از جمله برون سپاری بیشتر به منظور تسهیل امور برای مردم و ارباب رجوع، ارتقای کیفیت نظارت بر دارو در حوزه بیمارستانی، ارتقای بخش داروخانه بیمارستان ها و بخش خدمات مراقبت های دارویی از جمله مفاد این تفاهم نامه به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه در بخش مراقبت دارویی اقدامات مختلفی از جمله کنترل مصرف منطقی دارو، تنظیم دوز دارو و مشاوره دارویی انجام می شود اظهار داشت: در این تفاهم نامه مقرر شده است؛ که برای بیمارستان های بیش از 300 تخت خواب در شهر مشهد و یک بیمارستان در هر کدام از دانشگاه های قطب؛ بخش خدمات مراقبت دارویی با حمایت سازمان ایجاد شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: بر اساس این تفاهم نامه، درآمدهای دارو و ملزومات پزشکی بیمارستان تفکیک و صرفا جهت سندهای مربوط به همین موضوع پرداخت می شود؛ تا بدهی های بیمارستان ها به شرکت های دارو و تجهیزات قدری کمتر گردد.
دکتر صابری تاکید کرد: مفاد این تفاهم نامه بسیار راه گشا است و اگر عملیاتی شود، در حوزه های نظارتی، تامین و ارتقای کیفیت ،آینده بهتری در قطب 9 کشوری خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: علیرغم بدهی سازمان های بیمه گر به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این دانشگاه با مشکل کمبود دارو مواجه نیست.
دکتر صابری با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی یکی از قطب های غذا در کشور به شمار می رود اظهار داشت: تولید کنندگان این استان سهم مناسبی در داخل کشور و صادرات مواد غذایی دارند؛ که این امر نشان می دهد کیفیت غذای تولیدی در استان استاندارد بسیار بالایی دارد و در کشور پذیرفته شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان، ابراز داشت:در بحث تجهیزات مصرفی پزشکی بحث جدی قاچاق به هیچ عنوان وجود ندارد و در حال حاضر 90 درصد کالاها قاچاق نیستند. برنامه های نظارتی این دانشگاه در کنار دقت صنف به شکلی است که اجازه این اتفاق را نمی دهد.
دکتر صابری تاکید کرد: در حوزه کنترل و آزمایش تجهیزات مواد غذایی دارو و... تجهیزات بسیار خوبی را در دانشگاه در اختیار داریم به نحوی که بالغ بر 90 درصد آزمایشات را بدون مشکل خاصی انجام می دهیم.
وی گفت: در این راستا بیشترین ظرفیت آزمایشگاهی همکار در سطح استان را نیز دارا می باشیم و بزرگترین آن ها در کشور هستیم به نحوی که در برخی آزمایشگاه ها به ادعای صاحبان آن در سطح منطقه اول هستیم.