در راستای سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر، یکی از برنامه های عملیاتی سازمان غذاودارو مبنی بر کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی؛محصولات غذایی و کاهش مصرف نمک نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار با حضور جمعی از معاونان غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری، مدیر نظارت بر مواد غذایی؛مدیر آزمایشگاه کنترل معاونت غذاودارو، نمایندگانی از سایر ارگان های دخیل در این امر به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا؛ معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،ضمن تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود سازمان ها در راستای اهداف سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط،خاطر نشان کرد: هدف معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به سمت کاهش مخاطرات، اعمال حداقل استانداردها، تطبیق حداکثری محصولات غذایی با استانداردهای تدوین و یا اصلاح شده می باشد.

دکتر محمدرضا صابری با اشاره به اینکه دسترسی آحاد جامعه به غذای سالم و ایمن وظیفه سازمان های دخیل در حوزه سلامت می باشد،یادآور شد: در این راستا بررسی و اقدام در خصوص معرفی جایگزین های مناسب در فرمولاسیون مواد غذایی، اصلاح تکنولوژی تولید و دانش فنی لازم، ترویج و فرهنگ سازی و ... در جهت تامین سبد غذایی مطلوب خانوار و اصلاح الگوی تغذیه ای با بهره مندی از مجامع علمی، امری ضروری است.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر طرح و پیگیری موضوعات و دقت به زوایای انجام کار با همکاری کلیه ارگان های دخیل در برنامه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از قبیل تدوین استانداردهای جدید؛بازنگری؛اصلاح استانداردها ، آموزش و اطلاع رسانی عامه مردم؛متولیان سلامت؛مدارس؛گروه های هدف ویژه و ... ، تنظیم و کنترل بازار براساس محتوای مواد غذایی و... ، اجرایی نمودن دو هدف مهم کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار ، کاهش متوسط مصرف نمک با همکاری سازمان های دخیل در این امر،تاکید نمود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه با اشاره به سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط و همکاری ارگان های دخیل در راستای برنامه ریزی و اجرایی نمودن اهداف سند مذکور در خصوص کاهش متوسط مصرف نمک و همچنین به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی و محصولات غذایی افزود: با توجه به برنامه های عملیاتی سازمان غذا ودارو در خصوص کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرفی و محصولات غذایی،کاهش مصرف نمک و نیز برابر  سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و سیاست های کلی در بخش های آموزش،تحقیق و توسعه،نظارت و هماهنگی بین بخشی و ... تدوین برنامه ای عملیاتی جهت تعیین سهم دستگاه های دخیل در راستای اختیارات استانی را امری الزامی دانست.

شایان ذکر است: در این نشست در خصوص مواردی چون بررسی راهکارهای به صفر رساندن مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی و محصولات غذایی با حضور نمایندگان ارگان های مرتبط از جمله:استانداری،دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده صنایع غذایی،سازمان صنعت؛معدن و تجارت،اداره کل استاندارد،انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی،معاونت بهداشتی دانشگاه ،مدیران واحدهای تولیدی روغن،اتاق اصناف،اداره کل گمرکات و .... ، بررسی سرانه مصرف روغن کل استان به تفکیک و ...  بحث و تبادل نظر گردید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image