نشست صمیمانه دبیران اجرایی و علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی برگزار گردید.
دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: در راستای لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال،انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، برگزاری هرچه پربارتر اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)،آذر ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دیداری با دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی به عمل آمد.
دکتر صابری افزود: در این دیدار، دبیران علمی و اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف و محورهای این همایش از جمله شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال، اقتصاد فرآورده های حلال پرداختند.
دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با اشاره به حضور ۳۰ سخنران علمی غیر ایرانی در این همایش، یادآور شد: تلاش می شود تا با پذیرش مقالات به توسعه علم در این حوزه کمک کنیم. در این راستا ۱۴ میهمان ویژه که از نظریه پردازان و متخصصان برجسته حوزه حلال در جهان به شمار می روند در کنگره حضور خواهند داشت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به پتانسیل و تاثیرگذاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا گفت: تلاش داریم تا در مشهد یک آزمایشگاه تخصصی حلال راه اندازی کرده؛ تا خلاء نپرداختن به این موضوع در فضای حوزوی و دانشگاهی تا حدودی مرتفع شود.
دکتر سید محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش با اشاره به حضور جدی اعضاء کمیته علمی متشکل از حوزه، دانشگاه، مراکز مرتبط در استان و کشور از جمله موسسه موضوع شناسی قم و مرکز تحقیقات حلال سازمان غذاودارو و ... در این همایش، بیان داشت: در پیش نشست های برگزار شده اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال بر این نکته اذعان که ایران به عنوان کشوری مسلمان باید نسبت به ماهیت، حلیت و حرمت افزودنی ها وارد شود. ضمن این که معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،نظارت خوبی در این حوزه خواهد داشت.
وی افزود: ورود حوزه های پژوهشی، مراجع عظام و تقلید، پژوهشگران حوزوی و پژوهش و فناوری خصوصا در مسئله موضوع شناسی به ما کمک خواهد کرد تا در زمینه اقتصاد مقاومتی، ایران نیز سهمی از حوزه تجارت غذای حلال داشته باشد، حوزه ای که امروزه بیشتر در اختیار کشورهایی چون مالزی، تایلند و ترکیه قرار دارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: در سفر به جزیره قشم و بازدید از مجهزترین آزمایشگاه حلال در کشور شاهد اتفاقات بسیاری خوبی در حوزه پژوهش و فناوری بودیم که نشان می دهد از نظر پژوهشی پیشرفت های بسیار خوبی در حال انجام است.
شایان ذکر است در این نشست صمیمانه، دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی به ضرورت برگزاری این همایش به منظور گسترش بحث حلال در سطح جامعه تاکید و به منظور بالا بردن سطح کیفی همایش بیاناتی ایراد نمود.