مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: هماهنگی و برنامه ریزی های لازم برابر با اولویت های سازمان غذا و دارو در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا انجام شده است و نسبت به اجرای آن ها بصورت ویژه در ایام بزرگداشت روز جهانی غذا اقدام خواهد شد.
علی اصغر اسماعیل زاده در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص اهمیت روز جهانی غذا و سلامت غذا در زندگی، گفت: غذا مهمترین نیاز اولیه جوامع انسانی و تضمین امنیت غذایی؛ از ضروری ترین اصول محافظت از سلامت جامعه است.
وی ادامه داد: هدف سازمان جهانی بهداشت، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان، ایجاد امنیت غذایی و مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف است.
مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، مشهد تاکید کرد: بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، روز جهانی غذا است و این روز به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده است.
دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر اینکه روز جهانی غذا روزی نمادین جهت پاسداشت رسالت و اهداف سازمان غذا و دارو در کشور است، گفت: شعار روز جهانی غذا در سال 2017 تحت عنوان «تغییر آینده مهاجرت، سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» در راستای رسالت سازمان جهانی بهداشت مبنی بر بالا بردن آگاهی عموم مردم جهان بوده است.
وی اضافه کرد: محوریتی که وزارت بهداشت به عنوان شعار روز جهانی غذا به صورت ملی در نظر گرفته است «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» است.
مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر محوریت برنامه های سازمان غذا و دارو با عناوین کاهش مصرف قند، نمک و چربی، نشانگرهای رنگی تغذیه ای، برچسب اصالت و سلامت، مبارزه با قاچاق کالا و ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت و نشان حلال تاکید کرد.
دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان ساخت: مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هماهنگی و برنامه ریزی های لازم را برابر با اولویت های سازمان غذا و دارو در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا انجام و نسبت به اجرای آن ها بصورت ویژه در ایام بزرگداشت روز جهانی غذا اقدام می نماید.
وی افزود : ضمن اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال جاری میزبان دوازدهمین نشست مدیران نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی مناطق یازدگانه کشور با حضور مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی، مدیر کل راهبری، پایش و امور استان ها و جمعی از مدیران، مسئولان ،کارشناسان سازمان غذاودارو و... بوده است.
مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در راستای برنامه عملیاتی سازمان غذاودارو، ارتقاء شاخص های ایمنی و سلامت با هدف کاهش بروکراسی اداری و رفع موانع تولید و تسهیل صدور مجوزهای بهداشتی به عنوان یکی از الزامات رونق تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی تبیین شده است.
دکتر اسماعیل زاده بر پیشبرد این سیاستها با تکیه بر توان و تجربه داخلی به منظور ایجاد وحدت رویه اشاره کرد و گفت: با توجه به ویژه برنامه های ابلاغی سراسری روز جهانی غذا توسط سازمان غذا ودارو؛ مدیریت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشست های هم اندیشی را با مدیران نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاههای قطب 9 کشوری برگزار کرد.
وی ادامه داد: در این نشست ها ضمن تاکید بر سیاست های سازمان غذا و دارو و برنامه های ویژه این روز، نقطه نظرات اعضا و نحوه همکاری دانشگاه ها در اجرای برنامه های کلان منطقه قطب 9 کشوری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری همایش روز جهانی غذا توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبرداد و گفت : در سال جاری نیز تلاش و تمرکز حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی با تاکید بر ایمنی مواد غذایی، درج نشانگر های رنگی تغذیه ای و اخذ نشان ایمنی و سلامت بوده است.
دکتر اسماعیل زاده اضافه کرد: به نحوی که سطح کیفی اکثر محصولات استان مناسب و در سطح ملی و بین المللی مطرح بوده است.
وی تاکید کرد: در این همایش معرفی واحدهای برتر و ارتقا یافته تولید کننده مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که در راستای ارتقا محصولات به سمت ایمنی و سلامت بیشتر نظیر تلاش در جهت کاهش مصرف نمک، قند، چربی و اعمال ابتکاراتی در این زمینه گام برداشته اند در دستور کار قرار دارد.
مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در ادامه نیز اقدام به معرفی مسئولین فنی برتر که جایگاه ویژه ای در حفظ و ارتقا سلامت محصولات دارند با بررسی مدارک و مستندات آنها برابر با چک لیست های ممیزی تدوین شده خواهیم کرد.
دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: جلسات مشترکی نیز با صاحبان صنایع و متولیان سلامت در راستای تاکید بر اهمیت نقش غذا در تحول انسان ها، جوامع و اقتصاد با حفظ کیفیت و نوع بهینه محصولات تولیدی توسط مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی تشکیل می شود.
وی ضمن اعلام حضور مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو مشهد در نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان که همگام با همایش ملی روز جهانی غذا در تهران برگزار گردیده است، عنوان کرد : مشارکت در برپایی سایر غرفه های نمایشگاه با ارائه توانمندی های این حوزه در قالب فعالیت های اعلام شده توسط سازمان غذا و دارو نظیر نشانگرهای رنگی تغذیه ای و .. و برپایی غرفه حلال به عنوان نماینده دانشگاه های کل کشور نیز انجام شده است.