یکم تا هفتم آبان ماه، هفته پیشگیری از مسمومیت ها نام گذاری شده است و " با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم" شعار این هفته تعیین شده است.
به گزارش وب دا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شايعترين علت بروز مسموميت در جهان، مصرف داروها بيش از مقادير درماني است؛ اظهار داشت: ویژه برنامه های این هفته با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت اجرا می شود.
دکتر محمد رضا صابری با بیان اینکه هفتاد درصد از مسمومیت های ارجاع شده به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور، مسمومیت های دارویی است خاطر نشان کرد: مقادير بالاي برخي از داروهاي به ظاهر كم خطر، مي تواند براي فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن كشنده باشد.
وی افزود: شیوهی جدید زندگی ماشینی و دسترسی آسان به انواع مواد شیمیایی، داروها، سموم بدون داشتن اطلاعات کافی از نحوهی نگهداری، مصرف، عوارض، خطرات و هشدارهای مربوطه، شیوع مسمومیتهای اتفاقی و تعمدی را در جامعه به میزان زیادی افزایش داده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: اگرچه بسیاری مسمومیتها توسط کادر پزشکی - درمانی کنترل شده و به مرگ منتهی نمیشود، اما خسارات جبرانناپذیری را به پیکرهی اقتصاد، سلامت و بهداشت جسمی و روانی جامعه و خانوادهها وارد می کند.
دکتر صابری با اشاره به نقش مهم اطلاع رسانی در ارتقاء آگاهی و بهبود سلامت جامعه اظهار داشت: ویژه برنامه های هفته پیشگیری از مسمومیت ها نیز با همکاری دیگر سازمان ها با هدف حساس سازی و اطلاع رسانی اجرا می شود.
پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها، پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان، پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسیدکربن، پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی و گیاهان سمی، پیشگیری از مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی شامل: اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فراورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری، پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی ها و پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک از جمله عناوین این هفته است.