رییس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد اظهار داشت: کودکان زیر 5 سال پر خطر ترین گروه سنی در ابتلا به مسمومیت به شمار می روند و نظارت و توجه والدین نقش مهمی در پیشگیری از وقوع آن دارد.

به گزارش وب دا، دکتر بیتا دادپور با بیان اینکه كودكان خردسال ممكن است هر چيزي را به دهان ببرند و اين عمل زمينه ساز بروز مسموميت است تاکید کرد: داروها ومحل های نگهداری دارو را دور از دسترس کودک قرار دهید و هیچگاه نباید دارو را با عنوان شکلات، شیرینی به کودک داد و باید به وی تفهیم نمود که دارو را فقط در زمان بیماری و تحت نظر پزشک باید مصرف کرد.

عضو هیات علمی گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف متادون به جای نوشیدنی یکی از مسمومیت های خطرناک به شمار می رود و حتی ممکن است منجر به مرگ وی شود تصریح کرد: والدین توجه داشته باشند در صورت مصرف متادون(جهت ترک اعتیاد)، هرگز این دارو را  در ظرف در کنار نوشیدنی های دیگر در یخچال قرار ندهند و حتما دور از دسترس و دید کودک باشد.

دکتر دادپور به والدین توصیه کرد: داروهاي خود را در مقابل چشم كودكان نخورند، چرا كه كودكان از رفتار بزرگسالان تقليد مي كنند و ممكن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند.

سرپرست گروه سم شناسی بالینی و مسمومین دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمده ترين موارد مسموميت در كودكان در اثر خوردن داروها، مواد شيميايي و محصولات خانگي مانند مواد آرايشي بهداشتي، فرآورده هاي شوينده و سفيدكننده  و و گياهان آپارتماني سمي بوده است خاطر نشان کرد: در صورت بلع ماده اي غير خوراكي توسط کودک، والدین با مركز اورژانس 115 و يا مركز كنترل مسموميت ها با شماره تلفن 190 تماس بگيرند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه گلها و گياهان آپارتماني را باید دور از دسترس كودكان قرار داد  و هنگام بازي كودكان در فضاي باز مراقب آنها  بود تا توسط گلها و گياهان سمي، مسموم نشوند اظهار داشت: بسياري از گياهان و گلهاي آپارتماني مانند خرزهره و ديفن باخيا، سمي هستند و تماس پوست با آنها و يا به دهان بردن آنها منجر به مسموميت و سوختگی مخاط مي شود.

دکتر دادپور با تاکید بر اینکه والدین از خوراندن دوزهای تکراری دارو به ویژه استامینوفن در زمان بیماری فرزندشان پرهیز کنند اظهار داشت:مصرف استامینوفن بیشتر از دوز مصرفی می تواند موجب نارسایی کبدی در کودک شود؛مصرف این دارو در 24 ساعت ابتدایی هیچ گونه علائم بالینی ندارد اما پس از این مدت با افزایش آنزیم های کبدی می تواند کودک را دچار نارسایی کبدی و یا حتی مرگ نماید. 

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image