سردرد، گيجي، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگي از علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن به شمار می رود و در ادامه تماس، فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب مي شود.
به گزارش وب دا، رییس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با بیان اینکه سالانه 11 تا 16 درصد مرگ و میر ناشی از مسمومیت به دلیل استنشاق گاز منوکسید کربن است اظهار داشت: تماس با مقادير بالاي CO در مدت طولانی مي تواند سبب تهوع، استفراغ، تپش قلب، كاهش هوشياري، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ شود.
دکتر بیتا دادپور با اشاره به اینکه مسمومیت ناشی از منوکسید کربن به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز مانند بخاری، آبگرمکن و پکیج، در کشور بسیار شایع است تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در 5 ماهه نخست امسال 196 نفر جان خود را به دلیل مسمومیت با گاز co2 از دست داده اند.
سرپرست گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در دود سیگار مقادیری از گاز منوکسید کربن موجود است و این گاز می تواند در اثر مصرف طولانی مدت سیگار سبب بروز مسمومیت مزمن در افراد سیگاری شود.
همچنین بر اساس اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد : مسموميت با منوكسيد كربن يكي از مرگبارترين انواع مسموميت ها به شمار می رود.
در هنگام استفاده از بخاري هاي نفتي و گازي، جهت پيشگيري از مسموميت با گاز منوكسيد كربن ، اطمينان از نصب صحيح و كاركرد مناسب دودكش ها الزامي است.
استفاده از آب گرمکن نفتی یا گازی و یا دستگاه پکیج در داخل محیط حمام و یا محیطهای کوچک دربسته منجر به سوخت ناقص و مسمومیت با گاز خواهد شد.
اولین اقدام در برخورد با فردی که با گاز منوکسیدکربن مسموم شده است، انتقال مصدوم به هوای آزاد است.
و در صورت قطع تنفس بیمار مصدوم باید احیای قلبی عروقی آغاز شود.