از واحدهای نمونه تولیدکننده موادغذایی استان توسط استاندار خراسان رضوی تقدیرشد.
به گزارش وب دا ؛ استاندار خراسان رضوی در این مراسم که در مجتمع آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و رفاهی برج سپید برگزار شد، با تاکید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در استانی که همه ساله شاهد حضور میلیون ها زائر هستیم گفت: اگر همه انتظارات به سمت دولت باشد مشکلات قابل حل نیست و برای حل مشکلات سلامت باید همه گروهها و متخصصان به صحنه بیایند.
علیرضا رشیدیان افزود : تمام سازمانها و دستگاهها باید نقش خود در تامین سلامت جامعه را بشناسند و باید بدانند که هیچ سازمانی در این عرصه بدون نقش و بدون تاثیر نیست.
رشیدیان ادامه داد: تمام افراد یک جامعه در سلامت آن جامعه تاثیر دارند، همانطور که در تولید غذای سالم ابتدا کشاورزان برای تهیه آن، واحدهای فرآوری برای تغییر کیفیت و بسته بندی محصولات و فروشندگان برای ارائه محصول به مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اينکه جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی انسانها بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیر در جوامع مختلف هستیم ، اما سیر صعودی بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلب و عروق،فشار خون، دیابت ، سرطان و... یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت به شمار مي رود.
دکتر علی اصغر اسماعیل زاده با بيان اينکه نوع، کیفیت ،سلامت ، نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماریهای غیر واگیر به شمار مي رود خاطر نشان کرد: روزانه بخش عمده ای از هزینه های خانوار صرف خرید مواد غذایی می شود و ضرورت دارد در زمان خرید و تامین ، حمل و نقل ، نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و در صورت امکان از خریدهای انبوه خودداری شود.
وي افزود: اطلاعات برچسب و بسته بندی مواد غذايي میتواند نقش موثری در انتخاب کالا داشته باشد و در همین راستا و بمنظور آگاهی بخشی و کمک در انتخاب نوع کالا ،در راستای طرح تحول نظام سلامت ،طرح درج نشانگر های رنگی و چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی بسته بندی محصولات به اجرا در آمده است که در این طرح مصرف کنندگان میتوانند بر اساس میزان نمک، چربی ، قندو کالری که هر کدام در چراغ با رنگ خاصی درج شده نسبت به انتخاب کالا اقدام نمایند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه استان خراسان رضوی در تولید مواد خوراکی و آشامیدنی جایگاه ویژه ای داشته به نحوی که در تولید برخی محصولات بیشترین سهم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است خاطر نشان کرد: تا کنون برای بالغ بر ۱۰۰۰ واحد تولیدی در سطح استان حدود ۶۰۰۰ پروانه ساخت و شناسه بهداشتی محصولات توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه صادر شده است که علاوه بر تامین نیازهای استان در سراسر کشور توزیع و به سایر کشورها نیز صادرات در خور توجه دارد.
دکتر اسماعیل زاده اظهار داشت: بهمنظور تحقق شعار سال ۲۰۱۵ سازمان بهداشت جهانی « ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، مراسم روز جهانی غذا همراه با تقدیر از واحدهای منتخب، با حضور مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی سازمان غذا و دارو و مقامات استانی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه ، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هماندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سالی که همدلی و همزبانی سرلوحه کار آن میباشد، برگزار شد.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.