مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در سه سال اخیر بر اساس برنامه استراتژیک تدوین شده بیش از 200 اقدام در حوزه غذا و دارو به ثمر نشسته است.
به گزارش وب دا؛ دکتر روغنگران در نشست خبری هفته سلامت در شهرک دانش و سلامت، گفت: باید تلاش کنیم تا مردم در حوزه سلامت خود را مسئول بدانند و خودمراقبتی را در زندگی مد نظر قرار دهند.
وی ادامه داد: سیستم های دولتی در حد توان و اهدافی در دنیا در حال مراقبت از سلامت مردم هستند؛ اما تا فرد از سلامت خود مراقبت نکند موفقیتی حاصل نمی شود.
نماینده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: ساماندهی دارو، غذا و ملزومات و تجهیزات پزشکی در بحث معاونت غذا و دارو به عنوان سه کالای استراتژیک و مهم به معاونت غذا و دارو سپرده شده است.
دکتر روغنگران تاکید کرد: اولین کاری که در چند سال اخیر در حال انجام است برنامه محور بودن سیستم در همه برنامه ها است؛ تا بر اساس این برنامه ها اقدامات سالیانه تعریف و دائما رصد شود. از همین جهت و بر اساس برنامه استراتژیک تدوین شده در سه سال گذشته، بیش از 200 اقدام در حوزه غذا و دارو به ثمر نشسته است.
وی افزود: در بحث دارو که بیشتر در معرض دید است زنجیره تامین دارو از تولید داخل و داروهای وارداتی تا هنگام رسیدن این محصولات به دست مردم که بیماران بخشهای سرپایی و بستری هستند نظارت لازم صورت می گیرد.
مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: تامین واحدها یعنی داروخانه های بیمارستانی و سرپایی در سطح شهرها و نظارت بر ارتقای بهبود عملکرد به جهت فضا، تجهیزات، نگهداشت و حضور فعال مسئول فنی یا دکتر داروساز در داروخانه ها نیز در حال انجام است.
دکتر روغنگران ابراز داشت: نظارت بر عملکرد بیش از 700 داروخانه در سطح استان، 50 داروخانه بیمارستانی و 60 شرکت پخش دارو بر عهده اداره دارو است و باید تامین داروی مناسب شوند.
وی متذکر شد: نظارت ها نیز طی سال های اخیر تغییرات عمده ای پیدا کرده و ارتقای کیفیت واحدها را به دنبال دارد. توزیع داروی مناسب در سطح استان، شهرستان ها و مشهد و تامین آن بخش از داروهایی که گاهی دچار کمبود شده و به شکل کشوری توزیع می شوند با تلاش بر تهیه سهمیه مناسب برای استان با توجه به زائر پذیر بودن استان نیز بر عهده این حوزه است.
مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: دو مرکز مهم اطلاع رسانی دارو و سموم و ID نیز در این معاونت به خوبی در حال فعالیت هستند که مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم روزانه از ساعت هشت صبح الی 12 شب با شماره 190 فعال و در خدمت مردم است.
دکتر روغنگران تصریح کرد: این مرکز تمامی سئوالات و مشکلات دارویی مردم اعم از مقدار مصرف دارو، عوارض دارویی، تداخلات دارویی و دیگر موارد ناخواسته را در صورت بیان از سوی مردم از طریق شماره فوق مورد بررسی قرار داده و پاسخ علمی لازم را عنوان می کند.
وی تاکید کرد: در مرکز ID گزارش، پی گیری و بررسی عوارض ناخواسته داروها جهت رفع دنبال می شود. مجموع عملکرد در این قسمت در دو سال گذشته حدود پنج برابر و در بخش اطلاع رسانی پاسخ های ما حدود سه بربر افزایش پیدا کرده است.
مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: اطلاع رسانی دارو و سموم مرکز تجویز و مصرف منطقی دارو سالیانه حدود بیش از پنج میلیون نسخه در استان خراسان را بررسی می کند و پسخوراند لازم را برای پزشکان ارسال و موارد نیازمند به مشاوره مورد پی گیری قرار می گیرد.
دکتر روغنگران بیان داشت: مشهد از قطب های غذایی کشور است و بیش از هزار کارخانه تولید فرآورده های خوردنی و آشامیدنی در این شهر وجود دارد؛ که بیش از پنج هزار محصول را تولید می کنند.
وی افزود: نظارت بر تولید این فرآورده ها و احداث این واحدها از مرحله ابتدایی تا صدور پروانه بهره برداری با اداره غذا است.
مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نشانگرهای رنگی ماند چراغ های راهنمایی و رانندگی بر روی محصولات تلاش دارند تا در سلامت مردم و در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک کننده باشند؛ تا فرد بتواند در انتخاب مواد غذایی از نمک، اسیدهای چرب ترانس، شکر و ... دوری و مواد غذایی با کالری مناسب را دریافت کنند.
دکتر روغنگران افزود: بررسی باقی مانده سموم و آفات نباتی در فرآورده های کشاورزی سه سال است آغاز شده؛ که امیدواریم در تامین سلامت فرآورده های غذایی مردم نقش اساسی داشته باشد.
وی ادامه داد: امروزه در هر دو اداره غذا و دارو عمده فعالیت ها بر اساس سامانه های الکترونیکی انجام می شود؛ که سرعت، صحت و دقت کار را ارتقا داده است.
مدیر تحقیقات و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: آزمایشگاه معاونت غذا و دارو از بخش های مهمی است که تامین فرآورده های دارو و غذا پس از نمونه برداری با کنترل در آزمایشگاه بررسی می شود. این آزمایشگاه و 17 آزمایشگاه همکار در سطح استان کمک می کنند تا آزمایش های لازم در این راستا انجام شود.
وی در پایان بیان داشت: در دو سال اخیر راه اندازی آزمایشگاه های سلولی ملکولی، بررسی ملزومات و تجهیزات پزشکی و دارویی را در دست اقدام داریم که سابق بر این تنها بررسی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی را در برنامه داشته ایم.