مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سال گذشته با توجه به تغییر آئین نامه (کم کردن سقف جمعیتی از شش هزار نفر به چهار هزار و 500 نفر) 83 داروخانه جدید درمشهد تاسیس و به تعداد داروخانه های شبانه روزی افزوده شد.

دکتر محمد ابراهیم شوشتری در گفت‌وگو با وب دا؛ گفت: در شهرستان مشهد 650 داروخانه و در مجموع دانشگاه حدود 792 داروخانه وجود دارد؛ که بیشترین داروخانه های شهرستانی در شهرستان های کاشمر و قوچان مستقر است.

وی ابراز داشت: سال گذشته با توجه به تغییر آئین نامه (کم کردن سقف جمعیتی از شش هزار نفر به چهار هزار و 500 نفر) 83 داروخانه جدید درمشهد تاسیس و به تعداد داروخانه های شبانه روزی افزوده شد.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: در برنامه نظارتی بر این داروخانه ها در سال قبل حدود دو هزار و 233 فرآیند بازرسی از داروخانه های سطح شهر مشهد صورت گرفته و 165 مورد تخلف نیز گزارش شده است.

دکتر شوشتری بیان داشت: بیشترین علت در بیان شکایات از سوی مردم عدم حضور مسئول فنی، گران فروشی، داشتن داروی تاریخ گذشته و غیره بوده است؛ که تذکرات شفاهی، کتبی، درج در پرونده و آوردن در کمیسیون ماده 20 و کمیسیون ماده 11 تعزیرات حکومتی را به دنبال داشته است.

وی افزود: 600 مورد شکایت تلفنی از سوی مردم وجود داشته است؛ که پاسخ گویی به شکایات مردمی به صورت تلفنی در طول سال قبل انجام و 630 پرونده مورد پاسخ دهی قرار گرفته اند؛ که سهم گران فروشی و جابه جا دادن داروها در این شکایات بیش از دیگر موارد بوده است.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از این تعداد شکایات حدود 16 پرونده که تعزیرات آن ثابت شده و گران فروشی بوده است به کمیسیون ماده 11 فرستاده شد و 21 مورد پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده شد؛ که بیشتر به دلیل داروهای مخدر بوده است.

دکتر شوشتری خاطر نشان کرد: داروهای تحت کنترل و مخدر را تنها داروخانه های خاص ( 22 بهمن) و یا معاونت غذا و دارو مستقر در ساختمان زکریا به بیماران ارائه می دهند؛ و اگر این نوع از داروها در داروخانه ای غیر از موارد عنوان شده توزیع شود از راه های غیر قانونی بوده و تخلف می باشد.

وی ابراز داشت: توزیع داروی مخدر توسط ما به مراکز ترک اعتیاد و درمان سوء مصرف مواد (790 مرکز) داده می شود و هر کلینیک در این خصوص سهمیه مشخصی دارد. در کلیه بیمارستان ها (اتاق های عمل، موارد اورژانس و تروماها) نیز داروهای مخدر بر حسب نیاز توزیع می شود.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در برنامه عملیاتی باید هر داروخانه سالانه چهار بار بازدید شود. بر این اساس سرانه بازدید خود را در سال قبل به 3.9 رسانده؛ که این رقم بسیار به آیده آل سازمان نزدیک است.

دکتر شوشتری به انجام  دو کارشناسی از مکان داروخانه اشاره و متذکر شد: سال قبل با توجه به افزوده شدن بیش از 80 داروخانه جدید به مجموعه؛ 182 کارشناسی مرحله اول و 165 کارشناسی مرحله دوم انجام شد.

وی ادامه داد: در سال 1396 اصل سیاست گذاری معاونت غذا و دارو و قسمت مدیریت دارو با کمیسیون ماده 20 است. اعضای این کمیسیون متشکل از نماینده سازمان نظام پزشکی، نماینده انجمن داروسازان، رئیس دانشگاه، معاون غذا و دارو و مدیر دارو می باشد.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: سال گذشته 20 جلسه در این کمیسیون برگزار و بر این اساس پرونده ها بررسی و سیاست گذاری ها انجام شد.

وی اظهار داشت: 58 شرکت توزیع کننده دارو در خراسان رضوی فعال هستند؛ که شش عدد از این تعداد استانی بوده و صرفا در استان فعالیت می کنند.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: بازدیدها و نظارت های انجام شده برای این شرکت ها در قالب 18 جلسه هماهنگی و 221 مورد بازرسی از شرکت های فعال در مشهد بوده است.

دکتر شوشتری بر فعال بودن 63 داروخانه شبانه روزی فعال در سطح شهر در ایام نوروز تاکید  و بیان داشت: در تعطیلات نوروزی در سال 97 در اطراف حرم حدود 63 داروخانه شبانه روزی و در مکان های دارای فاصله 38 داروخانه روزانه فعال بودند؛ که در این مدت 762 مورد بازدید از داروخانه ها صورت و تعداد 23شکایت به دست ما رسید؛ که در ایام تعطیلات بررسی و رفع شد.

وی ابراز داشت: توصیه علمی ما این است؛ که مردم داروی خودسرانه مصرف نکنند و حتما با پزشک مشورت و همراه با نسخه مراجعه داشته باشند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image