مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: تغییر قیمت دارو با توجه به قیمت خرید با نرخ قبل؛ تا شش ماه آینده اتفاق نخواهد افتاد.
دکتر محمد ابراهیم شوشتری در گفتوگو با وب دا؛ به برخی شایعات موجود مبنی بر افزایش قیمت دارو اشاره کرد و گفت: این روزها با توجه به نوسانات نرخ ارز شایعاتی در میان مردم مبنی بر بالا و پایین شدن قیمت داروها وجود دارد.
وی با تکذیب این ادعا متذکر شد: در حال حاضر این نوسانات بر قیمت داروها تاثیری ندارد و اگر بخواهد تاثیری بگذارد در شش ماه آینده خواهد بود.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: داروهای ما اکنون با قیمت قبلی ارز خریداری و در انبارها نگهداری می شود و باید تا شش ماه دیگر به مصرف مردم برسد؛ بنابراین اگر افزایش قیمتی نیز اتفاق بیفتد تا شش ماه آینده خواهد بود.
دکتر شوشتری تصریح کرد: البته با توجه به خرید دارو با نرخ ارز داخلی و پرداخت مابه التفاوت آن از سوی دولت؛ در شش ماه آینده نیز نباید افزایش قیمتی در خصوص داروها رخ دهد.
وی تاکید کرد: بنابراین مردم بدانند به صورت عادی تغییر قیمتی وجود ندارد؛ البته ممکن است ماهانه دو قلم دارو دارای تغییر قیمت باشد؛ که این در بین 20 هزار قلم دارو امری طبیعی است.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: با توجه به موارد عنوان شده اگر مردم در خرید داروهای خود با افزایش قیمتی مواجه شدند حتما با سامانه 190 تماس و گزارش دهی لازم را داشته باشند؛ تا با خاطیان برخورد شود.
دکتر شوشتری بیان داشت: البته ممکن است مکمل ها به دلیل نبودن در فهرست داروهای درمانی تغییر قیمت روزانه داشته باشند؛ اما به واقع مکمل ها نیز به دلیل واردات به شیوه دیگر داروها تغییر قیمتی آنچنانی نخواهند داشت.
وی از کم شدن سقف تعهدات بیمه ای سازمان های بیمه گر خبر داد و اذعان داشت: سقف تعهدات بیمه در خصوص برخی داروها از سوی سازمان های بیمه گر کم شده است؛ که این کاهش را باید بیمار پرداخت کند.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این تنها به دلیل کاهش سقف تعهدات بیمه ها است و دانشگاه دخل و تصرفی در آن ندارد.
وی بیان داشت: این موضوع را باید از سازمان های بیمه گر دنبال کرد؛ زیرا این روند تا کنون اتفاق نیفتاده و در سال جاری کاهش یافته است.
دکتر شوشتری به سال حمایت از کالای داخلی اشاره و تصریح کرد: در سال حمایت از تولیدات داخلی سازمان غذا ودارو تلاش دارد مانع از ورود داروهایی شود؛ که مشابه داخلی دارند.
وی اضافه کرد: بر این اساس تا جایی که داروی ایرانی وجود داشته باشد به دنبال داروی خارجی نیستیم؛ مگر در مواردی خاص که با تایید اعضای هیات علمی؛ سازمان و وزارت بهداشت داروهای مشخص شده را تامین می کنند.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: فارماکوپه بیمارستانی از زمان اجرای برنامه تحول نظام سلامت بر اساس داروی ایرانی بسته شده است.