نشان ایمنی و سلامت یک سیب سبز رنگ  (نماد سلامت) می باشد که عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده است این نشان از سوی سازمان غذا و دارو به فرآورده هایی که علاوه بر سالم و ایمن بودن دارای یک یا چند خاصیت تغذیه ای مناسب و سلامت بخش مانند غنی شدن با املاح و ویتامین ها، کم بودن میزان چربی، نمک و نداشتن قند افزوده و بدون افزودنی های مصنوعی و شیمیایی و ... باشند، اعطاء می گردد.

دارندگان این نشان از زمان دریافت مجوز می توانند نگاره آن را به مدت دو سال روی برچسب فرآورده تولیدی خود درج نمایند و در صورت حفظ شرایط قابل تمدید است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار داشت: فرآورده ایمن و سالم فرآورده ای است که از مواد اولیه سالم و در شرایط خوب بهداشتی تولید شده و ضمن دارا بودن ویژگی های خاص، دارای خصوصیاتی است که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده کمک می نماید.

دکتر اسماعیل زاده هدف از اعطای نشان ایمنی و سلامت را معرفی و شناساندن محصولات سلامت محور به مردم،ترویج و فرهنگ سازی مصرف غذاهای سالم تر،اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در راستای تغذیه سالم و معرفی واحدهای تولیدی دارای محصولات سالم تر و حمایت از تولیدات سلامت محور برشمرد.

وی در خصوص معیارهای اعطاء نشان ایمنی و سلامت به فرآورده هایی که دارای پروانه بهداشتی ساخت با حداقل یک سال حسن سابقه تولید هستند اظهار داشت: نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک،كاهش میزان كلی آلاینده ها به کمتر از 50 درصد حدود مجاز در استانداردهای ملی و ضوابط بهداشتی مربوط به فرآورده،به حداقل رساندن میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات های ساده و چربی ها،به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع،به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی،دارا بودن مواد موثره طبیعی که در ارتقاء سلامت مصرف کننده نقش مفیدی دارند،تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی،بهبود ارزش تغذیه ای فرآورده،استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی،غنی سازی فرآورده،بهبود کیفیت فرآورده یا تولید فرآورده فراسودمند اثرگذار( پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک و...)،تغییر فرمول فرآورده در راستای تغذیه صحیح،استفاده از تکنولوژی مدرن در حفظ ارزش تغذیه ای ماده غذایی و حذف نگهدارنده و تأمین ریز مغذی مطابق RDAاز جمله این معیارها به شمار می رود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: کسب حداقل 900 امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامه های پیش نیازی(PRPs) برای واحدهای تولیدی الزامی است.

دکتر اسماعیل زاده افزود: فرآورده های تولیدی دارای نشان ایمنی و سلامت در سطح عرضه از نظر معیارها و خواص ایمنی و سلامت ادعا شده در سوابق کمیته اعطاء نشان، مطابق با دستورالعمل نحوه پایش فرآورده های دارای نشان ایمنی و سلامت، پایش و کنترل می شود.

وی افزود: برای تهیه مستندات مربوط به نتایج آزمون می توان از آزمایشگاه های همکار مورد تأیید وزارت بهداشت برای انجام آزمون های کنترل کیفی و ارائه نتایج آن استفاده نمود. لیست آزمایشگاه های همکار مورد تأیید وزارت بهداشت از طریق سایت سازمان غذا و داروی کشور به نشانی www.fda.gov.ir  جهت آگاهی و بهره برداری در صورت لزوم قابل دسترس است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image