معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مصرف آنتی بیوتیک دردرمان سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیری ندارد اظهار داشت: از آن جایی که درمان خاصی برای سرماخوردگی و آنفولانزا وجود ندارد، پیشگیری بهترین راهکار برای مقابله با این عوامل ویروسی است.
دکتر عباس اخگری در گفتگو با وب دا، از مهم ترین راه های انتقال سرماخوردگی را دست دادن، روبوسی، عطسه و سرفه در محل های عمومی عنوان کرد و گفت: در صورتی که فرد بدون تجویز پزشک به مصرف آنتی بیوتیک اقدام کند، نه تنها خود را بدون دلیل در معرض خطر عوارض جانبی دارو قرار می دهد، بلکه دچار مقاومت آنتی بیوتیکی می شود.
وی تصریح کرد: مرگ و میر در بیماری های عفونی جدی است، پس برای جلوگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی از مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک ها پرهیز شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک باید منظم و با تجویز پزشک معالج بوده و خودسرانه نباشد تاکید کرد: برای تاثیر دارو، دوره درمان آنتی بیوتیک ها حتی در صورت احساس بهبودی باید کامل شود.
دکتر عباس اخگری خاطر نشان کرد: مصرف بی رویه و خودسرانه و کامل نکردن دوره درمان آنتی بیوتیک ها، باعث به وجود آمدن میکروب های مقاوم شده و این داروها دیگر بیماری های به وجود آمده را درمان نمی کنند.
وی با تاکید بر اینکه افراد آنتی بیوتیک تجویز شده خود را به دیگران پیشنهاد نکنند اظهار داشت: آنتی بیوتیک زمانی مؤثر خواهد بود که در ساعت معین که توسط پزشک یا داروساز توصیه شده است، مصرف گردد.
گفتنی است: مركز اطلاع رساني داروها و سموم معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شماره تلفن رايگان 190 عهده دار پاسخگويي به سوالات دارويي و موارد مسموميت به صورت تلفني مي باشد.