مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور پیشگیری از عوارض ناخواسته مصرف دارو راه اندازی شده است و در شش ماهه نخست امسال، کارشناسان این مرکز به بیش از 9 هزار تماس پاسخ داده اند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم (DPIC) این معاونت با به خدمت گرفتن نیروهای آموزش دیده داروساز، ضمن پاسخ دهی به سوالات دارویی عموم مردم سعی در منطقی ساختن روند دارو- درمانی بیماران و ارائه مشاوره به گروه پزشکی را دارد تا مسیر درمان بیمار به شکل صحیحی طی شود.
دکتر عباس اخگری خاطر نشان کرد: در حال حاضر مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پاسخگویی در خصوص مواردی چون عوارض ناخواسته ناشی از مصرف دارو، مقدار و نحوه مصرف داروها، نحوه مصرف دارو در بارداری و شیردهی، نحوه اختلاط داروها و محلول های تزریقی با هم و سازگاری آنها، نحوه نگهداری داروها، تداخلات داروها و مواد غذایی در هنگام مصرف همزمان، ارائه اطلاعات لازم به همراهان فرد مسموم و یا گروه پزشکی در خصوص نحوه برخورد با یک بیمار مسموم، انجام اقدامات اولیه پیش از رسیدن به مراکز درمانی و ....... را برعهده دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طی شش ماهه نخست سال جاری به بیش از نه هزار تماس توسط کارشناسان مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم این معاونت پاسخ داده شده است، افزود: از این تعداد تماس ، حدود 98 درصد تماس ها توسط خود بیمار یا وابستگان بیمار، و 2 درصد توسط گروه پزشکی بوده و72 درصد بیماران خانم و 28 درصد آقایان بوده اند.
دکتراخگری افزود: بیشترین اطلاعات درخواستی از این مرکز در خصوص عوارض جانبی داروها، کاربرد و موارد مصرف داروها، تداخل داروها با یکدیگر بوده و بیشترین داروهای مورد سوال نیز داروهای ویتامین و مواد معدنی، داروهای ضد عفونت و داروهای ضد درد غیر استروئیدی (NSAIDs) بوده است.
وی افزود: مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شماره تماس 190 به صورت 14 ساعته از ساعت 8 الی22 (بجز ایام تعطیل) آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان است.
مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم (DPICs) در کشور، وظیفه کنترل موارد مسمومیت پیش از رسیدن به مراکز درمانی، پاسخ به سؤالات دارویی گروه پزشکی و مردم را عهده دار است. این مراکز با ارائه خدمات علمی و با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه، حفظ ایمنی مصرف دارو، کمک به کنترل وقایع اورژانسی مانند مسمومیت با دارو یا مواد شیمیایی، مشغول به فعالیت است.